Ce este platoşa neprihãnirii?

Una din părţile cele mai importante ale corpului, pe care un soldat trebuie să o protejeze în luptă, este inima. Ca şi copil al lui Dumnezeu, ai nevoie şi tu de protejarea inimii. Nu este vorba de organul care menţine corpul în viaţă, ci de sentimentele, atitudinile şi emoţiile tale. Din această cauză, Dumnezeu ţi-a dat platoşa neprihănirii.

Neprihănirea este un cuvânt dificil.
Înseamnă să fii pus într‑o stare după voia lui Dumnezeu şi să faci ceea ce este drept. Nici unul dintre noi nu suntem perfecţi sau neprihăniţi tot timpul. Însă din momentul în care Domnul Isus a devenit Mântuitorul tău, Dumnezeu nu te mai vede ca un păcătos. El te vede prin Fiul Lui perfect, Domnul Isus, care a murit pentru păcatul tău. Satan s-ar putea să te atace amintindu-ţi de păcatul tău. El vrea să crezi că Dumnezeu te respinge. Când ai platoşa neprihănirii, ştii că Satan minte. Dumnezeu spune în Biblie: „Te iubesc cu o iubire veşnică“ (Ieremia 31:3).

Să trăieşti într-un mod corect este o protecţie pentru tine; este ca un scut. Numai Dumnezeu te ajută să ai o atitudine corectă şi îţi dă tăria să faci ce este drept. Când alegi calea lui Dumnezeu – spui adevărul, eşti ascultător şi bun – arăţi că foloseşti platoşa neprihănirii.

Meditează:
Cum să foloseşti platoşa neprihănirii?

Poţi să te rogi:
Doamne Dumnezeul meu, mulţumesc pentru platoşa neprihănirii care mă ajută să am atitudini corecte şi să fac ce este drept. În Numele Domnului Isus. Amin.