De ce se întâmplă lucruri bune oamenilor răi?

De ce uneori, se întâmplă aşa de multe lucruri bune, oamenilor care nu-L iubesc pe Dumnezeu? Poate au mulţi bani sau faimă. Cu toate acestea, unii oameni care-L iubesc pe Dumnezeu au aşa de multe probleme. Nu pare să fie corect.

Dumnezeu e suveran, îţi mai aminteşti? El este în controlul tuturor lucrurilor, inclusiv a vieţii celor care-L resping. Dumnezeu direcţionează vieţile lor după planul şi scopurile Lui. Proverbe 16:9 spune: „Inima omului se gândeşte pe ce cale să meargă, dar Domnul îi îndreaptă paşii”. Dumnezeu le permite oamenilor să aleagă singuri, dar totuşi, în cele din urmă, ei fac ceea ce a planificat Dumnezeu.

Uneori pare atât de nedrept când vedem că se întâmplă lucruri bune oamenilor răi. Dumnezeu îngăduie aceste lucruri să se întâmple, din pricina îndurării şi a harului Lui. Dar Dumnezeu e drept. Într-o zi, fiecare persoană va sta înaintea Lui. Cei care nu au crezut în Fiul lui Dumnezeu, Domnul Isus, vor fi pedepsiţi pentru necredinţa lor. Cei care s-au încrezut în Domnul Isus ca Mântuitor al lor, vor fi răsplătiţi! Mulţi dintre cei care nu au avut multe lucruri în această lume, vor fi bogaţi în cer!

Nu fi gelos pe alţii, fiindcă au mai multe decât tine. Mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru ceea ce ai şi pentru ceea ce îngăduie în viaţa ta – fie bune sau rele. El te iubeşte şi este în controlul fiecărui lucru care se întâmplă.

Meditează:
De ce se întâmplă lucruri bune oamenilor răi?

Poţi să te rogi:
Doamne, mulţumesc că eşti aşa de bun. Ajută-mă să mă încred în Tine şi în ceea ce faci în viaţa mea şi a altor oameni. În Numele Domnului Isus. Amin.