De ce Îşi ţine Dumnezeu promisiunile?

Ai făcut vreodată o promisiune pe care n-ai ţinut-o? „Promit că voi fi cuminte de acum înainte!” „Promit că nu voi mai vorbi cu tine cât voi trăi!” „Promit că nu îţi mai cer nimic, dacă îmi dai ce vreau acum!”

A făcut Dumnezeu vreodată o promisiune pe care nu a ţinut-o? Nu! Dumnezeu Îşi ţine întotdeauna promisiunile pentru că El eeste Adevăr. Poţi să crezi ce spune El. Unele lucruri pe care le-a spus profeţilor nu s-au întâmplat încă, dar noi ştim că se vor întâmpla într-o zi. Biblia spune: „Căci Cuvântul Domnului este adevărat şi toate lucrările Lui se împlinesc cu credincioşie” (Psalmul 33:4). Am văzut deja sute de profeţii care s-au adeverit, exact cum a promis Dumnezeu!

Cea mai mare promisiune pe care a făcut-o Dumnezeu a fost să-L trimită pe Isus pe pământ. De ce a făcut Dumnezeu această promisiune? Dumnezeu ştia că avem nevoie de un Mântuitor. Tu ai păcătuit şi ai nevoie să fii iertat. De ce Şi-a ţinut Dumnezeu promisiunea? Pentru că Dumnezeu este Adevăr – El nu minte (Tit 1:2). Un alt motiv pentru care Şi-a ţinut promisiunea este că te iubeşte. Tu nu meriţi dragostea sau bunătatea Lui, dar datorita Domnului Isus, poţi fii acum un copil al lui Dumnezeu.

Meditează:
Scrie câteva versuri pentru Dumnezeu, mulţumindu-I pentru dragostea Lui.

Poţi să te rogi:
Doamne, mulţumesc pentru dragostea Ta. Nu merit nici dragostea, nici bunătatea Ta. Tu mă iubeşti chiar şi când păcătuiesc. Eşti minunat! În Numele Domnului Isus. Amin.