Reteta-zilei--Chipsuri-din-mere

Chipsurile din mere vor deveni rapid o gustare preferată de toată familia, chiar și de cei mici. Sunt crocante, aromate și înlocuiesc cu succes snacksurile nesănătoase cu care ne-am obișnuit. În plus, sunt foarte simplu de pregătit!

Ingrediente

  • 3 mere
  • 3 linguri zahăr tos
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 3 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare

  1. Spală merele și șterge-le cu o cârpă curată. Cu un cuțit, taie-le rondele subțiri, fără să le decojești. Cu cât mai subțiri rondelele, cu atât mai bine. Pe măsură ce le tai, scufundă-le într-un castron cu apă în care ai pus zeama de lămâie. În acest fel, nu se vor oxida (înnegri).
  2. Așează-le într-o tavă în care ai pus hârtie de copt, apoi presară peste ele zahărul amestecat cu scorțișoară. Dă-le la cuptorul încălzit la 100 de grade Celsius cam pentru două ore, până când se coc bine.
  3. Scoate-le și mai lasă-le jumatate de oră, până ce devin crocante. Dacă vrei să eviți zahărul, pregătești chipsurile din mere în același fel, însă presărând pe ele doar praful de scorțișoară.