ciupercute

Ingrediente:

  • 5 ouă fierte
  • 5 roşii cherry
  • 150 g maioneză
  • 50 g unt
  • 20 g smântână
  • salată verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Se taie din ambele părţi ale ouălor câte un căpăcel şi, prin partea de jos, se scoate gălbenuşul din fiecare.
  2. Se pun într-un castron gălbenuşurile, maioneza, untul, smântâna, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat şi se amestecă bine până se formează o cremă.
  3. Se umplu ouăle cu această cremă, şi se aşează pe un platou ornat cu salată.
  4. Se taie roşiile pe jumătate şi se aşează pe gura ouălor.
  5. Într-o pungă, tăiată puţin la unul din colţuri, se pune maioneza, şi se formează buline pe căpăcele roşiilor.

Se obţin astfel 5 ciupercuţe foarte simpatice.

Poftă bună!