cinci minute

Ingrediente:

  • 16 biscuiţi simpli (câte patru pentru fiecare strat de prăjitură)
  • lapte (pentru însiropat biscuiţii)
  • 1 gem de caise
  • 100 g brânză fină (Mascarpone)
  • piersici din compot (scurse bine)
  • 200 g de nuci (sau alune) măcinate
  • câteva stafide
  • esenţă de rom (sau orice fel de aromă preferaţi)
  • puţin cocos sau frişcă  pentru ornat

Mod de preparare:

  1. Într-un castronel se pune brânza mascarpone, care se amestecă treptat cu nuca măcinată (aproximativ 150 g). Nuca se toarnă până când se îngroaşă crema, şi se întăreşte suficient încât să  poată fi aşezată  pe biscuiţi. Se adaugă  2-3 piersici din compot, zdrobite cu furculiţa şi alte câteva bucăţele de piersică tăiate subţire, ca să se simtă în cremă.
  2. Biscuiţii se înmoaie în lapte, după care se ung cu gem de caise şi se aşează pe farfurie, iar deasupra se pune primul strat de cremă. Procedura se repetă până la al patrulea strat de biscuiţi. Peste al patrulea strat de biscuiţi (ultimul) se pune gem şi se presară puţin cocos, iar deasupra se adăugă fructe unse cu puţin gem ca să se lipească cocosul de ele.
  3. Prăjitura se lasă câteva ore la rece. Cu cât prăjitura este lăsată mai mult la rece, cu atât va fi mai bună.

Poftă bună!