5cefca6190f58aba88cc991efb6a7e

Ingrediente:

  • 120 g ciocolată neagră (70% cacao)
  • 120 g ciocolată cu lapte
  • 30 g unt
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 130 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 120 g bobiţe de ciocolată

Mod de preparare:

  1. Mai întâi se încălzeşte cuptorul la 175ºC, timp în care se pune la topit, pe baie de abur, ciocolata neagră şi cea cu lapte, împreună cu untul.
  2. Într-un castron se bate bine,  până îşi dublează volumul, cele două ouă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Ciocolata topită se lasă puţin să se răcească (cât să se simtă puţin caldă pe deget) şi apoi se adăugă în amestecul de ouă.
  3. Se obţine o cremă spumoasă şi lucioasă, la care se adăugă faina amestecată cu praful de copt, amestecând totul cu o lingură sau o spatulă. Apoi se adăugă bobiţele de ciocolată.
  4. Se ia câte o linguriţă din compoziţie şi se pune pe tava de copt, care a fost acoperită cu hârtie de copt.
  5. Se lasă la copt 10 minute (maximum 12), fără ca între timp să se deschidă uşa cuptorului.

Poftă bună!