5814c54eb342337798be6102feb77b96f129c4e4b

Ingrediente:

  • 2 albuşuri de ou
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 300 g căpşuni
  • 100 g zahăr
  • 4 batoane de ciocolată
  • 4 batoane de napolitane
  • câteva frunze de mentă pentru ornat

 

Mod de preparare:

  1. Albuşurile se pun într-un castron şi se bat până se obţine o spumă. Se adaugă zeama de lămâie şi se bat în continuare până ce spuma devine foarte densă, încât să nu se mai desprindă de pe tel.
  2. Separat, într-un alt castron, se pun 200 g căpşuni tăiaţi în sferturi (după ce au fost spălaţi şi curăţaţi de codiţe). Peste căpşunii tăiaţi se adaugă zahărul tos, după care se pasează cu o furculiţă. Se mixează, timp în care se adăugă treptat câte o lingură de albuş, iar când se obţine o spumă bine legată se acoperă cu un capac şi se pune la frigider pentru cel puţin o oră.
  3. Spuma rece se pune în cupe şi se serveşte cu batoane de napolitane, căpşuni proaspeţi şi ciocolată.
  4. La final se ornează cu 2-3 frunzuliţe de mentă.

Poftă bună!