c063f2c5f8910a4d70da9feb8ce5

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 125 g miere
  • 125 g zahăr pudră
  • o linguriţă de bicarbonat dizolvat în rom
  • zahăr vanilat
  • coajă de lămâie rasă
  • puţină sare
  • 1 pahar de apă clocotită
  • puţin unt

Mod de preparare:

  1. Se dizolvă mierea în apă clocotită, se ia de pe foc, se adaugă coaja rasă de lămâie, zahărul, faina, bicarbonatul (dizolvat în rom) şi sarea.
  2. Se frământă bine până se obţine o cocă omogenă. Din compoziţie se întinde o foaie groasă de aproximativ ¾ din înălţimea tăvii. Foaia se pune într-o tavă dreptunghiulară, care în prealabil a fost unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt care la rândul ei este unsă şi ea, şi se pune la cuptor la foc mic timp de o oră.
  3. După ce foaia s-a copt, se răstoarnă pe o suprafaţă plată cât timp e caldă, se taie în pătrăţele egale şi se pudrează cu zahăr vanilat.

Poftă bună!