Chiar înainte de Războiul Civil, un fermier bogat pe nume Worthy Taylor, a angajat un tânăr țăran, pe nume James, prescurtat Jim. In acea vară, Jim tăia surcele, mulgea vacile și dormea în hambar. În timpul verii, tânărul Jim s-a îndrăgostit de fata proprietarului. Şi ea, evident, s-a îndrăgostit de el.

Când vara s-a încheiat, așa cum era obiceiul, Jim a mers la tatăl și a cerut mâna fetei in căsătorie.
Cu toate acestea, Worthy Taylor, s-a uitat la el râzând și a început să spună:

„Fiule, tu nu ai nici bani, nici perspective. Nu există nicio modalitate prin care să o întreții pe fiica mea. Nu ai nicio posibilitate.”

Jim i-a răspuns: “Eu sunt în stare să o întreţin. Iți promit că mă voi îngriji bine de ea”. Cu toate acestea, Worthy l-a refuzat.

Au trecut treizeci și cinci de ani, iar afacerile domnului Worthy Taylor au prosperat. În cele din urmă, dorea să dărâme hambarele și să construiască ceva, și in acest proces, când inspecta hambarele vechi, a observat un căprior mare unde dormea Jim.

Jim sculptase manual numele său întreg în acel căprior. James Abram Garfield era atunci președintele în exercițiu al Statelor Unite, servindu-și tara, fiind al XX-lea președinte.

În același fel, uneori ne raportăm şi noi la promisiunile lui Dumnezeu – le vedem fără nicio perspectivă. Nu mai dăm nici doi bani pe ele. Căci ne căutăm realizarea și împlinirea aici și acum pe pământ prin forțele, abilitățile și mecanismele noastre firești.

Sau când ne uităm la anumiți oameni şi nu le oferim niciun credit, niciun suport, nicio șansă. Uitând de fapt că Dumnezeu este Acela care are ultimul cuvânt și care va aduce într-o zi planul Său la îndeplinire.

La fel de mult greșim şi când etichetăm sau presupunem că anumiți oameni sunt lipsiți de perspective, de har și ne comportăm ca și cum am şti noi mai bine ce se va alege de viitorul lor.

Indiferent de procesul prin care ești trecut de Dumnezeu, ai răbdare și așteaptă intervenția Sa, deoarece în Ochii lui Dumnezeu caracterul, credința și răbdarea sunt întotdeauna răsplătite.

Iar eu nu cunosc niciun om care ascultă de El, față de care El să fi rămas vreodată dator. Niciunul, niciodată.

 

*articol preluat de pe blogul nazireat4him.blogspot.ro