cover_rvb_decembrie
Aceasta vă dorim în acest an! De neuitat în sensul bun, bineînţeles!

De multe ori, după ce trece Crăciunul, avem sentimente amestecate, cu bucurii pe care le-am trăit, dar şi cu lucruri pe care am fi vrut să le facem, dar nu am reuşit.

Vă recomandăm să facem împreună următorul lucru: să planificăm ce vrem să rămână în amintirea noastră şi a copiilor noştri, după acest Crăciun!

Pentru că de Crăciun în mod special, creăm amintiri, învăţăm lecţii de viaţă, ne cercetăm viaţa, medităm la venirea Domnului nostru pe acest pământ.

Şi, ca în orice lucru bun, avem şi piedici. Un serviciu care ne ia prea mult timp, responsabilităţi care ne lasă frânţi de oboseală, ne pregătim masa de Crăciun, casa, şi câte altele.

Dar să ne oprim şi să ne întrebăm ce rămâne după Crăciun? Ce fel de amintiri am creat? Pot amintirile să fie planificate, sau le lăsăm doar să se întâmple?

Ce îţi aminteşti tu din vremea când erai copil? Ce amintiri vrei să aibă copilul tău? Acum este momentul! Copiii cresc atât de repede, iar vârsta la care sunt acum, nu o vor mai avea niciodată.

Da, credem că amintirile se produc şi de la sine, dar în aceste vremuri în care toată lumea se plânge că nu are timp (şi totuşi, cum ne facem timp pentru ceea ce iubim!), dacă nu planificăm şi lucrurile bune din viaţa noastră, ele nu se întâmplă de la sine, şi ne trezim regretând că a trecut încă un Crăciun în care puteam să facem ceea ce ne-am propus, şi nu am reuşit.
Haideţi ca acest Crăciun să fie diferit! Să creăm amintiri, să învăţăm lucruri noi şi valoroase împreună cu copiii noştri, să ne facem timp pentru lucrurile care cu adevărat contează.

Crăciunul este în primul rând sărbătoarea Naşterii Domnului Isus, iar bucuriile spirituale pe care le simţim împreună cu celelalte familii credincioase, în biserică, nu trebuie să lipsească. Pe lângă bucuriile comuniunii simţite în casa lui Dumnezeu, amintirile de zi cu zi, ne pot însoţi şi de aceste sărbători.

Vă oferim câteva idei care să unească familia, să creeze acele amintiri, de care copiii să îşi amintească cu drag atunci când vor fi mari.

În această lună – ştim cât de greu e – aprindeţi televizorul / staţi conectaţi pe internet cât mai puţin cu putinţă.
Opriţi-le chiar.

Dacă e posibil, nu mergeţi la cumpărături la ora la care ştiţi că este aglomerat.

Ascultaţi muzică de închinare, care să aducă acea pace sufletească de care aveţi nevoie.

Conectaţi-vă cu oameni pe care îi iubiţi – sunaţi-i sau întâlniţi-vă la o cafea, un ceai, o cină.

Nu pierdeţi ocazia, atunci când ninge, să ieşiţi în natură, să vă bucuraţi de aer curat şi de frumuseţea zăpezii curate.

Şi acum, recomandările noastre, pentru un Crăciun de neuitat, de făcut împreună cu copiii:

1. Vizitaţi o persoană în vârsă. Citiţi din Biblie capitolul 2 din Evanghelia după Luca.

2. Vizitaţi un azil de bătrâni sau un orfelinat.

3. Când mergeţi la colindat, pregătiţi daruri pentru o familie săracă, şi dăruiţi-le cadourile, după ce i-aţi colindat.

4. La masa de Crăciun, puneţi o farfurie în plus, ca simbol că întotdeauna este loc pentru un străin sau un sărac în casa voastră.

5. În fiecare seară din decembrie, citiţi copiilor un text biblic la lumina unei lumânări.

6. Scrieţi o scrisoare Domnului Isus, ca dar de ziua Lui. Dacă aveţi posibilitatea, puneţi bileţelul într-un balon cu heliu, şi lăsaţi-l să se ridice spre cer.

7. Faceţi o scenetă în familie, cu evenimentele de la Naşterea Domnului Isus, cu Maria, Iosif, păstorii şi magii. Garantăm buna dispoziţie!

8. Creaţi ca proiect de lucru manual, scena Naşterii Mântuitorului, iar Pruncul să îl aşeze cel mai mic din familie, doar în seara ajunului. Faptul că toată luna Pruncul nu este în iesle, toată familia se va gândi mai mult la motivul sărbătorii.

9. Faceţi o seară de film şi serviţi popcorn. vizionaţi un film cu specific de Crăciun.

10. Puneţi numele scrise ale tuturor membrilor familiei într-un borcan şi alegeţi o zi în care fiecare va face în secret un serviciu celui pe care l-au avut scris pe bilet.

11. Faceţi o seară de lucru manual în care fiecare să creeze un ornament pentru brad.

12. Întruna din seri, vorbiţi copiilor despre 25 de minuni pe care Domnul Isus le-a făcut.

13. Cumpăraţi în fiecare an o carte cu o povestire de Crăciun şi adunaţi astfel o colecţie pretioasă de-a lungul anilor.

14. Încercaţi o reţetă nouă la masa de Crăciun.

15. Scrieţi anonim ceva frumos pentru vecinul vostru şi puneţi biletul în poştă.

16. Căutaţi “nasul lui Rudolf” – o minge mică de burete roşu, prin toată casa. Cel care o găseşte, primeşte un mic premiu.
17. Faceţi o pizza în formă de brad, şi aranjaţi ingredientele ca globuri şi beteală.

18. Dacă locuiţi la curte, întruna din seri, faceţi un foc afară şi prăjiţi bezele.

19. Pregătiţi împreună felicitări de Crăciun.

20. Decoraţi fursecurile de Crăciun, împreună cu cei mici.

21. Cântaţi colinde în familie.

22. Faceţi un video cu urări de Crăciun şi trimite-ţi-l rudelor şi prietenilor de departe.

23. Faceţi un cadou sau mai multe, care să fie donate copiilor săraci, precum şi alte acte caritabile, care să fie văzute de copiii voştri.

24. Dacă ninge, faceţi un om de zăpadă împreună cu copiii.

25. Purtaţi şosete comice, cu design de Crăciun.

26. Trimiteţi o felicitare unui misionar.

27. Povestiţi copiilor întâmplări din viaţa voastră de când eraţi copil, şi a lor, de când erau mai mici. Uitaţi-vă împreună la albumele de familie.

Aşteptăm şi recomandările voastre!

Cu siguranţă sunt lucruri pe care deja le faceţi ca familie de Crăciun, şi care ar fi o inspiraţie şi pentru alte familii. Le aşteptăm!
Puteţi descărca toate aceste recomandări, aici.