cumultumire-rvb-concursfb

Mulţumire şi/sau recunoştinţă

Să fii mulţumit!

S-au scris multe (şi se vor mai scrie) despre mulţumire şi/sau recunoştinţă. Şi le practicăm, într-o măsură mai mare sau mai mică. Însă, de cele mai multe ori, mai puţin. Sunt aşa, precum rugăciunea. Ştim cât de mari beneficii are, însă nu o folosim aşa cum ar trebui.

Mulţumirea este atunci când îţi exprimi recunoştinţa. Iar recunoştinţa nu înseamnă doar mulţumire, ea este o trăsătură de caracter pe care Dumnezeu o doreşte de la noi, se bucură când o avem, prin care noi recunoaştem că tot ceea ce suntem şi avem vine de la El.

Mulţumirea este începutul recunoştinţei – recunoştinţa este încheierea ei. Mulţumirea poate să fie compusă doar din cuvinte, pe când recunoştinţa este arătată prin fapte. (Henri Frederic Amiel)

 

Biblia este plină de versete despre mulţumire, iar în vechime poporului lui Dumnezeu i se cerea specific să aducă jertfe de mulţumire.

Ceea ce este paradoxal, este că Dumnezeu ne dă cu mână largă, iar apoi, ca noi să îi mulţumim, El este nevoit parcă să ne poruncească să facem acest lucru. De ce oare mulţumirea este o poruncă, şi nu un răspuns natural, plin de recunoştinţă, automat chiar, la ceea ce primim? Sau de ce nu vedem toate binecuvântările lui Dumnezeu, ca să le apreciem aşa cum se cuvine?

Răspunsul, din păcate, stă în natura noastră păcătoasă, care vrea să fie independentă de Dumnezeu, care crede că totul i se cuvine, este coruptă şi leneşă, şi deseori … uitucă! Se pare că şi starea de mulţumire şi recunoştinţă pe care trebuie să o avem, este o chestiune de credinţă şi luptă spirituală, deoarece diavolul nu mai poate de bucurie văzând creştini posaci, cu gândul la ceea ce nu au, şi niciodată având destul.

 

Însă, iată VESTEA CEA BUNĂ pentru fiecare dintre noi! Mulţumirea şi recunoştinţa se învaţă prin întrebuinţare! (“căci m-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc” – Pavel în Filipeni 4:11) Dacă te-ai învăţat să fii mulţumitor până acum, bine ai făcut, fii mulţumitor în continuare, dar dacă nu ai fost, nu mai pierde timpul şi binecuvântarea lui Dumnezeu, şi începe chiar acum!

Putem învăţa să fim mulţumitori şi recunoscători începând cu cele mai mici lucruri, până la a fi în acest fel în situaţiile dificile ale vieţii: în suferinţă, în lipsuri, în prigoniri.

Să reflectăm chiar acum la binecuvântările prezente, şi vom vedea că viaţa ni se va schimba.

Robert Brault spunea: Bucură-te de lucrurile mici, fiindcă într-o zi te vei uita înapoi şi vei realiza că ele erau lucrurile mari.

 

Şi fiindcă s-au scris şi se vor mai scrie multe despre mulţumire şi recunoştinţă, recomandarea este să luăm mereu aminte, şi să fim mulţumitori că Dumnezeu ne reaminteşte astfel cum vrea El să fim. Şi asta tot spre binele nostru, fiindcă tot ceea ce El ne cere este tot pentru noi!

Cine aduce mulțumiri ca jertfă, acela Mă proslăvește, și celui ce veghează asupra căii lui, aceluia îi voi arăta mântuirea lui Dumnezeu.” (Psalmul 50:23)

O, de ar lăuda oamenii pe Domnul pentru bunătatea Lui și pentru minunile Lui față de fiii oamenilor! Să-I aducă jertfe de mulțumiri și să vestească lucrările Lui cu strigăte de bucurie. (Psalmul 107:21-22)

Nu vă îngrijorați de nimic; ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. (Filipeni 4:6)

Negreșit, evlavia însoțită de mulțumire este un mare câștig. (1 Timotei 6:6)

 

 

CONCURS #cumultumireRVB !!!

Mai ştii şi alte versete despre mulţumire?

Vrei să le împărtăşeşti cu noi?

Scrie-ne un verset preferat de tine, despre mulţumire, şi te înscrii astfel la concursul #cumulţumirervb

 

Scrie-l ca un comentariu la postările noastre cu concursul, până în 4 noiembrie, când prin tragere la sorţi, anunţăm câştigătorul!

 

Premiul?

UN produs de la secţiunea Cadouri, de pe gramma.ro, în valoare de până în 75 lei!