Campanie FEBRUARIE 2019 #LunaAltfelRVB

 

Descarcă lista în format PDF cu 31 de activități pentru o lună altfel trăită în familie! –>> Calendar RVB 2019 <<–

 

Această lună scurtă, numită şi Făurar, după obiceiul pe care îl aveau agricultorii de a-şi ascuţi uneltele necesare muncii lor, ne-a provocat să ne gândim ce am putea face în aşa fel încât să fie specială! Cel mai probabil, pentru anul 2019, toţi ne dorim să avem o relaţie mai vie şi mai frumoasă cu familia şi cu Dumnezeu. De aceea, ne-am gândit la 28 de acţiuni care să te apropie de ei.

 

Trăieşte o lună februarie ALTFEL!

 

Pe măsură ce faci una sau mai multe din provocările noastre, trimite-ne poze să ne bucurăm şi noi împreună cu tine! Aşteptăm părerea ta despre campanie, şi de ce nu, să ne scrii care a fost efectul acestor acţiuni în viaţa ta şi a familiei tale.

 

 

1 februarie – Fii mai bun, mai plin de compasiune!

Ajuta pe cineva astăzi! La semafor, la supermarket, la muncă, acasă … ascultă îndemnul lui Dumnezeu din inima ta!

 

2 februarie – Ieși cu copiii sau nepoții tăi la plimbare!

Este week-end! Neapărat astăzi să ieşi cu copiii în parc la o plimbare! (dacă eşti soţ, oferi astfel soției tale câteva ore de liniște)

 

3 februarie – Dăruiește din ceea ce ai!

Fă din această zi ziua dărniciei: pentru Radio Vestea Bună, pentru biserică sau pentru cineva care este în nevoie!

 

4 februarie – Postește împreună cu familia!

Postul ne face mai sensibili la șoapta lui Dumnezeu, ne ajută să ne aliniem mai ușor voii Lui.

 

5 februarie – Roagă-te pentru cei în nevoie!

Cu siguranță că au fost momente când alții te-au susţinut pe tine în rugăciune. Acum e rândul tău să o faci. Şi nu te opri doar la această zi.

 

6 februarie – Sună-ți mama şi mulțumește-i pentru tot ce a făcut pentru tine!

Nu sunt cuvinte îndeajuns să le mulțumim mamelor noastre, dar totuși, cu cât de puţine cuvinte avem să le spunem că le apreciem, şi nu doar de 8 martie!

 

7 februarie – Spune altora despre Radio Vestea Bună!

Dacă pentru tine și copiii tăi Radio Vestea Bună este o binecuvântare, atunci spune astăzi măcar unei persoane despre acest radio. De recomandat: chiar unui om nemântuit, care are copii!

 

8 februarie – Mulțumește unei persoane care te-a ajutat în trecut!

Caută o persoană cu care nu ai vorbit de mult timp și care te-a ajutat într-o problemă, un coleg de muncă, un frate din biserică, un profesor…

 

9 februarie – Citește din biblie cu soția/soțul tău!

Este week-end! Ce poate fi mai frumos decât să creșteţi spiritual împreună! Astăzi faceți un pas: citiți din Biblie împreună!

 

10 februarie – Cheamă pe cineva la biserică!

Poate nu ai făcut demult asta! Fă-ţi curaj! Cheamă acea persoană şi roagă-te ca Dumnezeu să îi vorbească!

 

11 februarie – Vizitează pe cineva la spital!

Este trist, dar adevărat. Mulţi oameni sunt în suferinţă, şi nu au pe cineva care să îi viziteze. Dacă ai auzit de cineva internat în spital, sau care e bolnav acasă, du-te şi vizitează-l şi du-i şi ceva bun!

 

12 februarie – Donează sânge!

Dacă ești sănătos și o poți face, donează! 450 ml de sânge pot salva 3 vieți!

Fă-ţi un obicei din a dona sânge: e sănătos pentru tine și vital pentru alți trei pacienți care au nevoie urgentă de sânge.

 

13 februarie – Desenează împreună cu copiii sau nepoții tăi!

Nu ai mai desenat de mult timp? Nu contează cum desenezi, nu-ți dă nimeni notă! Ia o carte de colorat și desenează împreună cu copiii sau nepoții tăi!

 

14 februarie – Cumpără un puzzle și faceţi-l în familie!

Descoperă cât de frumos este să faci un puzzle împreună cu cei dragi. Ce discuții frumoase pot să răsară în jurul lui!

 

15 februarie – Vizitează-ți sora sau fratele!

O vizită și o mână întinsă astăzi poate însemna mult pentru fratele sau sora ta. Încurajează și roagă-te pentru el sau ea!

 

16 februarie – Cere-ți iertare!

Este omenesc să greșim și, din păcate, “iartă-mă” este un cuvânt pe care îl rostim atât de greu, mai ales în fața celor dragi. Astăzi cere-ți iertare! Împacă-te, fii liber!

 

17 februarie – Fără Facebook o zi!

Din păcate, tot mai mulţi oameni sunt dependenți de mediul online. Astăzi încearcă să pui 3G si WIFI pe OFF. Fă acel lucru pe care l-ai tot amânat!

 

 

18 februarie – Nu claxona în trafic sau chiar acasă!

Astăzi abţine-te să claxonezi sau să comentezi la volan. Da, chiar dacă cineva îţi taie calea sau vezi un pieton că traversează într-un loc nepermis.

 

19 februarie – Încurajează un coleg de la muncă!

Oricine are nevoie de o încurajare, o mână întinsă sau atenţie. Astăzi fă cuiva o zi mai frumoasă!

 

20 februarie – Fă un plan pe termen lung!

Nu avem garanţia că vom fi pe pământ anul viitor, şi nici măcar mâine, dar aceasta nu înseamnă că e bine să trăim fără planuri. Planifică astăzi alte detalii care să ducă la împlinirea visului tău, al familiei tale.

 

21 februarie – Învață două versete împreună cu familia!

Suntem copleșiti de alarme, de liste cu lucruri de făcut, de cumpărături, de reparații la mașină, de o mulțime de lucruri. Astăzi prin toată agitaţia zilei, ia-ți timp să citești din Biblie și alege două versete pe care să le înveţi cu familia.

 

22 februarie – O zi fără televizor! Petrece timp cu familia!

Dacă ești bărbat, știi ce înseamnă să intri în cutia “cu nimic” aruncându-te în fața televizorului. Cel puţin astăzi, nu fă aceasta. Dacă ești femeie, probabil te relaxezi pe Netflix sau privind ceva rețete, etc. Astăzi închide orice ecran. Încercați să dedicați acest timp unul altuia și copiilor.

 

23 februarie – Vezi un film cu familia!

Ieri a fost fără televizor, astăzi caută un film sau un desen animat de familie. Astăzi e seara de film a familiei. Dacă nu obişnuiţi să faceţi asta, găsiţi un joc de masă pe care să îl jucaţi împreună.

 

24 februarie – Sună-ți tatăl şi scoate-l în oraș la prăjitura lui preferată!

Unii dintre noi rar ne sunăm tații, comunicăm cu ei prin mama sau prin mesaje … Astăzi avem ca temă să-i scoatem în oraș. La o cafea și o prăjitură este contextul perfect pentru a schimba cu el gânduri, a-l încuraja și a-i mulțumi pentru tot sacrificiul făcut pentru tine.

 

25 februarie – Spune cuiva despre cât bine ți-a făcut Dumnezeu

Bunătatea Lui ne înconjoară permanent. Sunt atât de multe lucruri pe care Dumnezeu ți le-a dat într-un mod absolut surprinzător. Fă o listă și mărturisește-i cuiva despre bunătatea Lui. Deschide astfel un subiect de discuție cu cineva care știi că trebuie să afle despre El.

 

26 februarie – Visează cu ochii deschiși!

E încă început de an. Nu e greșit să ne propunem multe și să visăm la un concediu frumos, la o casă, la un nou membru în familie, la o mașină mai spațioasă!

Visează, nu te costă nimic, poate chiar se va întâmpla ce ai visat!

 

27 februarie – Cumpără o carte de citit în luna martie!

Ne apropiem de sfârșitul lunii, caută o carte sau cumpără una pe care ţi-ai dorit să o citeşti demult, şi propune-ţi să faci aceasta începând de astăzi!

 

28 februarie – Fii altfel, repetă lista din februarie de ori câte ori ai ocazia!

 

Sperăm că ați parcurs cu noi aceste provocări! Vă rugăm să nu le uitați, alegeți-le pe cele care v-au prins cel mai bine și repetați-le ori de câte ori aveți ocazia. Cu siguranță veți avea de câștigat și voi și toată casa voastră!