cover_facebook_profamilie
De ce susţinem familia întemeiată pe legământul liber consimţit între un bărbat şi o femeie:

1. Pentru că fiecare dintre noi am avut un tată şi o mamă. Existăm deoarece un bărbat şi o femeie s-au unit şi au decis să aibă copii şi să îi dorească.

2. Pentru că familia este ideea şi creaţia lui Dumnezeu. Suntem creştini şi credem tot ceea ce este scris în Biblie.

3. Pentru că scopul nostru ca şi creştini este să promovăm în lumea aceasta adevărul Cuvântului lui Dumnezeu. A accepta altceva decât normalitatea, înseamnă a ne împotrivi Celui ce ne-a încredinţat misiunea de a răspândi lumina Cuvântului Său.

4. Pentru că iubim copiii şi vrem ca ei să crească în familii echilibrate, sănătoase şi binecuvântate de Dumnezeu. Ne pasă şi ne doare de fiecare copil care creşte fără părinţi, fără mama şi tatăl lui. Fiecare copil are dreptul să aibă un tată şi o mamă. Nu avem dreptul să îi privăm de acesta şi să decidem în locul lor.

5. Pentru că ne iubim ţara, şi vrem ca viitorul ei să fie unul binecuvântat. Dorim ca părinţii să se bucure de copiii lor, bunicii de nepoţi, societatea de oameni cu o dezvoltare normală şi sănătoasă. Familiştii asigură bucuriile pe care le trăim în prezent, şi succesul pe care îl putem avea în viitor.

6. Pentru că credem în rolurile diferite pe care bărbaţii si femeile îl au în căsnicie. Bărbaţii au un rol diferit în familie, la fel şi femeile. Şi responsabilităţile sunt diferite. Familia este locul ideal în care fiecare îşi poate aduce contribuţia, pentru a contribui la fericirea şi împlinirea ei.

7. Pentru că Dumnezeu susţine familia. Dumnezeu, prin Cuvântul Său, ne arată că El ocroreşte, susţine şi îndrumă familia heterosexuală. Din respect pentru Biblie, respectăm şi promovăm familia plăcută lui Dumnezeu.

8. Pentru că este mediul ideal în care, ca familişti, putem fi binecuvântaţi şi împliniţi. Familia este locul în care te descoperi aşa cum eşti, te ajută să te schimbi în bine, îţi dă ocazia să investeşti în domenii valoroase.

9. Pentru că este singurul mediu normal prin care procrearea este posibilă. Doar o celulă de procreare feminină şi una masculină, pot da naştere unei fiinţe umane.

10. Pentru că credem în moralitatea familiei şi că aceasta este definită de Dumnezeu, Învăţătorul unic şi suprem, pentru toate timpurile şi toate locurile.

 

Moduri în care poţi fi şi tu pro-familie:

 

  1. Rugându-te pentru ea! Poţi fi sigur că este o rugăciune după voia lui Dumnezeu. Roagă-te singur, în familie, în biserică, ori de câte ori ai ocazia.

 

  1. Promovând-o. Vorbeşte despre ea, cu cei care-i cunoşti, cu cei care nu-i cunoşti. Argumentează cu înţelepciune şi respect!

 

  1. Implicându-te. Când este nevoie, acţionează! Scrie scrisori celor din conducerea ţării, reprezentanţilor tăi în societate, mergi la vot, atunci când va fi referendumul şi motivează şi familia, prietenii, cunoscuţii tăi, să facă la fel.

 

  1. Ajutând pe cei în nevoie. Familia trebuie susţinută nu doar la nivel intelectual, ci şi practic. Pe lângă cele enumerate mai sus, poţi ajuta instituţia familiei fiind tu însuţi un exemplu, şi când ţi se iveşte ocazia, să te implici în acţiuni care ajută familii în diverse moduri.

 

Sursă de inspiraţie: Broşura „De ce susţin familia” de Viorel Iuga

 

Ce este familia? Ascultătorii Radio Vestea Bună răspund: CLICK AICI

 

Sunteți invitați să vă salvați fotografiile de mai jos și să le repostați pe rețelele sociale.