Cine a creat lumea?

Dumnezeu!

De unde știm că Dumnezeu a creat lumea?

Nici un ceas, nici un alfabet, nici o pictură, nici un cântec nu apare la întâmplare! Există un meșter, o persoană inteligentă, un artist sau un compozitor care lucrează, compune sau creează lucrul respectiv. Deci, tot ce începe să existe are o cauză. Universul a început să existe, de aceea, universul trebuie să aibă o cauză. Cine a ca făcut universul să existe? Un designer suprem: Dumnezeu! Biblia spune că “La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul.” (Geneza 1:1)

Cum pot să-L cunosc pe Dumnezeu?

Isus Hristos spune că poți să-L cunoști pe Dumnezeu numai prin El: ”Nimeni n-a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu… L-a făcut cunoscut.” (Ioan 1:18) Cine-L cunoaște pe Dumnezeu, păzește Cuvântul Lui, așa cum a făcut Isus. ”Eu Îl cunosc bine… şi păzesc Cuvântul Lui.” (Ioan 8:55) Isus Hristos a venit ca tu să-L poți cunoaște pe Dumnezeu. Dar El trebuie să fie în inima ta. Altfel, nu vei putea să-L cunoști cu adevărat. Dumnezeu a spus în Biblie tot ce trebuie să cunoști despre El. Citind, ascultând și împlinind Biblia, Îl vei cunoaște mai bine pe Dumnezeu.

Cum pot să le spun colegilor mei despre Dumnezeu?

Nu trebuie să aştepţi până când ştii totul despre Dumnezeu. Poţi să le spui doar ce ştii. Poţi să le oferi o carte, adresa site-ului amecpenet, adresa unde pot asculta Radio Vestea Bună, un tractat, sau poți să-i inviţi la biserică. Cel mai important, roagă-te pentru cei din jurul tău zilnic şi cere-I lui Dumnezeu să-ţi dea ocazia să faci ceva bun pentru ei sau să discuţi cu ei despre Dumnezeu!

Când va fi sfârșitul lumii?

Sfârşitul lumii va veni într-o zi, fiindcă Dumnezeu a hotărât acest lucru. Dar nimeni nu ştie când va fi. Biblia spune: „Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din Ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl!” (Matei 24:36) Dumnezeu mai spune: „Pregăteşte-te să te întâlneşti cu Dumnezeul tău!” (Amos 4:12) Nimeni nu ştie când va veni sfârşitul, dar nimeni nu ştie câte zile va trăi. Trăieşte fiecare zi din viaţa ta ca şi cum ar fi ultima!

De ce unii oameni cred, iar alții nu?

Dumnezeu vrea ca toţi oamenii să creadă. Isus Hristos a murit pe cruce pentru toţi. Voia Lui e ca toţi să se întoarcă la El cu pocăinţă şi credinţă. Dar Dumnezeu nu ne-a făcut roboţi. Ne-a lăsat să alegem dacă vrem să-L urmăm sau nu. Dumnezeu nu obligă pe nimeni, pentru că dragostea adevărată dăruieşte şi apoi aşteaptă un răspuns. Care e răspunsul tău la dragostea Lui?

Ce reguli trebuie să țin ca să ajung în Cer?

Biblia spune foarte clar: ”Prin har suntem mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.” (Efeseni 2:8-9) În Rai nu ajunge nimeni fiindcă a ținut niște reguli! Pentru că nimeni nu poate ține toate regulile la perfecțiune. Dacă s-ar fi putut, nu ar mai fi trebuit să vină Isus să moară! În momentul în care crezi cu adevărat, începi o viață nouă. Nici vorbă de o tonă de reguli plictisitoare! Dimpotrivă, e vorba de niște transformări. Vei dori să faci ce-I place Lui Dumnezeu. În loc de ură, vei dori să iubești, în loc de nerăbdare, vei învăța să ai răbdare.

La ce vârstă pot să-L primesc pe Domnul Isus în viața mea?

Nimeni nu este prea mic să-L primească pe Domnul în viața sa, atunci când îşi dă seama că are păcate şi Isus a murit în locul său! Mântuirea nu este numai pentru oamenii mari! Biblia spune:”Oricine cheamă numele Domnului, va fi mântuit.” (Romani 10:13) Mulți oameni din Biblie ca Ieremia, Ioas, Iosia,Timotei și alții, L-au cunoscut pe Dumnezeu din copilărie. Mulţi predicatori, misionari și alți oameni s-au întors la Domnul când erau doar copii. Matei 18:14 spune: „Tot aşa, nu este voia Tatălui vostru celui din ceruri să piară unul măcar din aceşti micuţi.”

Dacă ne iubește, de ce lasă Dumnezeu suferință în viața noastră?

Biblia ne dă câteva răspunsuri:” …să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, pentru ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic” (Iacov 1:3-4) Cu alte cuvinte, încercările ne fac să semănăm tot mai mult cu Dumnezeu. Aurul e topit, ca să iasă impurităţile din el şi să fie folosit pentru bijuterii; lutul e ars în cuptor, ca să devină un vas de ceramică trainic! Orice suferinţă trebuie să te apropie de Dumnezeu. El nu permite nici o suferinţă care să nu fie cu un scop bun. „Toate lucrurile (inclusiv cele rele) lucrează împreună spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu.” (Romani 8 v.28)

Cum poate fi Dumnezeu peste tot?

David a descoperit acelaşi lucru: „Unde mă voi duce departe de Duhul Tău şi unde voi fugi departe de faţa Ta? Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo, dacă mă voi culca în locuința morţilor, iată-Te şi acolo.” (Psalmul 139 v.7,8) Vântul poate fi în mai multe locuri deodată. Soarele se poate vedea în mai multe locuri. Transmisiile radio sau TV pot fi făcute în mai multe locuri. Cu ajutorul internet-ului și a camerelor video, mesajele pot apărea la mai mulţi oameni deodată! Iar Dumnezeu e mai mare decât toate acestea! Pentru că Dumnezeu e Duh, poate fi peste tot în acelaşi timp: cu cei flămânzi din alte ţări, cu cei bolnavi la operaţie, cu cei care conduc pe şosele, cu cei care dau teze, cu cei care se roagă! Nu înțelegi cum, dar poți crede! Faptul că Dumnezeu e prezent peste tot, te face să-ți fie frică să păcătuiești, fiindcă te vede! Dar te face şi să-L iubești şi să te încrezi în El!

Tu ai întrebări?

Dacă ai şi tu o întrebare care … nu-ţi dă pace, cu privire la Dumnezeu, viaţa creştină şi alte lucruri asemănătoare, intră pe pagina de contact şi scrie-ne! Vom încerca să-ţi răspundem cât vom putea mai bine.