Arată viaţa mea că Dumnezeu este în control?

Dumnezeu nu le-a promis niciodată copiilor Lui că vor avea o viaţă fără durere sau probleme. Dumnezeu îngăduie să se întâmple lucruri dificile în viaţa noastră, în timp ce Îşi împlineşte planul pentru noi.

Încrederea în Dumnezeu este la fel de importantă ca ascultarea de El. Când nu te încrezi în Dumnezeu, te îndoieşti că El este în control şi că este bun. Dumnezeu vrea să înveţi să te încrezi în El în fiecare zi, pe tot parcursul zilei. El vrea să te încrezi în El şi în vremuri bune şi în vremuri grele. Să te încrezi în Dumnezeu înseamnă să crezi din toată inima ta că El este în control şi că face ce este cel mai bine pentru tine.

Cum arată viaţa ta că Dumnezeu este în control? Când te confrunţi cu o problemă, primul tău răspuns ar trebui să fie încrederea în Dumnezeu (să te bazezi pe El). Poţi să te încrezi în El, fiindcă ştii că Dumnezeu a îngăduit problema dintr-un motiv anume. Vorbeşte cu Dumnezeu în rugăciune şi spune-I problemele tale. Când te încrezi în Dumnezeu, El îţi va da pace şi o stare de calm interior. Mulţumeşte-I lui Dumnezeu că lucrează în viaţa ta, ca să te facă tot mai asemănător cu Domnul Isus.

Meditează:
De ce este important pentru tine să te încrezi în Dumnezeu?

Poţi să te rogi:
Doamne, ajută-mă să mă încred în Tine şi în vremuri bune şi în vremuri grele. Mulţumesc pentru pacea Ta. În Numele Domnului Isus. Amin.