Multor oameni le place colinda despre micuţul toboşar. Acesta era prea sărac ca să aducă un dar potrivit pentru Regele nou născut, dar avea un lucru pe care-l putea dărui – talentul său! Băieţelul a cântat la toba lui cât a putut de bine. El ştia că acest lucru îi plăcea lui Isus.

Ca şi copil al lui Dumnezeu, ce ar trebui să-I dai? Biblia ne învaţă că orice dar bun pe care îl avem, vine de la Dumnezeu. Banii, hainele, casa, familia, prietenii – toate lucrurile bune pe care și tu le ai – vin de la Dumnezeu. Dumnezeu doreşte să-I dai înapoi o parte din tot ce ţi-a dat, ca astfel să-I arăţi, că-L iubeşti şi te încrezi în El. Poţi să-I dai o parte din banii tăi, când se face colecta la biserică. În loc să le ceri bani părinţilor, gândeşte-te cum ai putea câştiga singur nişte bani, pe care să-I dai lui Dumnezeu. De asemenea, poţi să-I dai o parte din timpul tău, ajutând la biserică sau pe un vecin. Poţi să-I dai talentul tău, cântând cu vocea sau la un instrument, într-un serviciu de închinare sau folosind un alt talent pe care Dumnezeu ţi l-a dat. Sunt multe feluri de a dărui lui Dumnezeu. Fă-ţi timp să-I mulţumeşti pentru tot ce ţi-a dat, iar apoi închină-te Lui, dându-I înapoi cu bucurie!

Gândește-te chiar acum la două sau trei lucruri pe care I le vei da lui Dumnezeu.

Poţi să te rogi:
Doamne Dumnezeul meu, mulţumesc că mi-ai dăruit aşa multe lucruri bune. Ajută-mă să-Ţi dau înapoi cu bucurie. În Numele Domnului Isus. Amin.