Cine este în control?

Ţi-a spus mama vreodată: „tu răspunzi”? Când eşti pus să răspunzi de un lucru, eşti ca un rege care domneşte peste lucrul respectiv. Tu ai controlul şi eşti răsponsabil ca sarcina respectivă să fie îndeplinită.

Te-ai întrebat vreodată cine este în controlul lumii? Biblia ne spune că Dumnezeu e Suveran. Acest lucru înseamnă că El este în control, adică El răspunde de toate lucrurile. Nimeni nu este mai mare decât Dumnezeu. Dumnezeu domneşte peste tot şi toţi, pentru totdeauna. Nimic nu se întâmplă, fără ca Dumnezeu să îngăduie lucrul respectiv. El este în controlul tuturor lucrurilor, zi şi noapte – 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână, 52 de săptămâni pe an. El nu doarme niciodată şi nici nu pleacă în vacanţă.

Cât timp va domni Dumnezeu? Biblia spune: „Domnul va împărăţi în veac şi în veci de veci” (Exodul 15:18). Dumnezeu a fost în control dintotdeauna şi El va fi întotdeauna în control. Ce înseamnă acest lucru pentru tine? Indiferent ce se întâmplă în viaţa ta, nu trebuie să-ţi fie frică şi să te întristezi, fiindcă Dumnezeu e în control. El te iubeşte şi doreşte ca să te încrezi pe deplin în El. Dumnezeu e cel mai mare. El este Suveran. El este Regele regilor.

Meditează:
Ce înseamnă că Dumnezeu e Suveran?

Poţi să te rogi:
Doamne Dumnezeule, Te laud pentru că eşti în controlul tuturor lucrurilor. Ajută-mă să mă încred în Tine în fiecare zi. În Numele Domnului Isus. Amin.