Ai făcut vreodată ceva fără să ştii de ce? N-ar trebui să fie aşa când Îl lauzi pe Dumnezeu. Nu-L lăuda pe Dumnezeu doar pentru că trebuie. Nu e un lucru pe care-l faci, pentru ca şi Dumnezeu să facă ceva pentru tine. Lauda e un mod de a te închina lui Dumnezeu. El ne porunceşte să Îl lăudăm şi merită toate laudele noastre. Însă ar trebui să Îl lauzi şi pentru că vrei să Îi arăţi cât de mult Îl iubeşti.

Biblia spune: „Veniţi să cântăm cu veselie Domnului … Veniţi să ne închinăm, să ne plecăm genunchiul înaintea Domnului Făcătorului (Creatorului) nostru. Căci El este Dumnezeul nostru” (Psalmul 95:1, 6-7). Lauda vine dintr-o inimă veselă. E uşor să te bucuri când te gândeşti cine este Dumnezeu şi tot ce a făcut El pentru tine. Domnul este Cel care te-a creat. El este Dumnezeu şi domneşte în Cer şi pe Pământ. El este Cel perfect, care a suferit şi a murit pe cruce pentru păcatele tale, apoi a înviat din morţi.

Ce Dumnezeu mare este El! Când Îl lauzi pe Dumnezeu, aminteşte-ţi cine este şi dă-I închinarea pe care o merită întradevăr.
De ce trebuie să-L lauzi pe Dumnezeu? Enumeră trei motive.

Poţi să te rogi:
O, Doamne, mulţumesc că eşti Dumnezeul meu. Ajută-mă să-Ţi aduc întotdeauna lauda pe care o meriţi. În Numele Domnului Isus. Amin.