Roada Duhului, dimpotrivã, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga rãbdare, bunãtatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor (stãpânirea de sine)…. Galateni 5:22-23

Cristi era o persoană blândă. El era bun şi respectuos cu alţii. Făcea lucruri frumoase pentru oameni, ori de câte ori avea ocazia şi nu permitea mâniei să-i controleze vorbele şi faptele. Crezi că Cristi avea mulţi prieteni? Da! Oamenii stăteau cu drag în jurul unei persoane blânde.

Blândeţea înseamnă să-i tratezi pe ceilalţi cu dragoste, bunătate şi respect, pentru că îi apreciezi şi le înţelegi nevoile. Când dai voie Duhului Sfânt să fie în control, El produce roada blândeţii în viaţa ta. Poate crezi că a fi blând înseamnă a fi slab, dar nu este aşa. Blândeţea arată de fapt o mare tărie lăuntrică.

Domnul Isus S-a purtat cu blândeţe cât a trăit pe pământ. A acceptat şi a ajutat oamenii pe care alţii i-au respins. I-a primit pe copii, a fost blând cu săracii şi a vindecat bolnavii. Viaţa Domnului Isus este un exemplu despre cum poţi să arăţi bunătate altora.

Când spui „scuză-mă“, „te rog“, sau „mulţumesc“, arăţi blândeţe. Când faci lucruri bune în ascuns pentru alţii, arăţi blândeţe. Când răspunzi cu blândeţe în loc să fii nepoliticos sau să strigi plin de mânie, arăţi blândeţe. Dumnezeu ne spune în Biblie: „Blândeţea voastră să fie cunoscută de toţi oamenii“ (Filipeni 4:5). Vei răspunde tu altora cu blândeţe?

Meditează:
Care sunt câteva moduri prin care poţi să arăţi blândeţe cuiva astăzi?

Poţi să te rogi:
Doamne, Dumnezeule, mulţumesc pentru Domnul Isus Hristos, care îmi arată cum să fiu blând. Te rog ajută-mă să mă port cu blândeţe cu alţii. În Numele Domnului Isus. Amin.