Brioșe dense și aromate la care poți folosi  și bananele extracoapte…

Ingrediente:

  • 2 căni  făină
  • 1/2 cană  zahăr
  • 1 linguriță  bicarbonat
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 fiolă extract de vanilie
  • 1/2 cană unt la temperatura camerei
  • 2 ouă
  • 4, 5 banane coapte pasate
  • 1/2 cană nuci (opțional)

Mod de preparare:

  1. Încalzește cuptorul la grade 175 C.
  2. Într-un vas amestecă cu lingura făina, bicarbonatul, sarea și scorțișoara.
  3. În alt vas freacă untul cu zahărul până se omogenizează.
  4. Pasează bananele.
  5. Adaugă ouăle și bananele pasate la compoziția de unt și amestecă până sunt încorporate bine.
  6. Adaugă vanilia.
  7. Pune amestecul de făină peste mixtura cu banane și amestecă până la omogenizare.
  8. Adaugă nucile și amestecă.
  9. Unge hârtiile de brioșe cu puțin ulei sau unt topit.
  10. Pune compoziția cu lingura în tava de brioșe.
  11. Bagă la cuptor, la foc mediu, pentru 45-50 minute sau până prind o culoare aurie.

Sugestii:
Dacă nu ai tavă de brioșe poți pune compoziția într-o tavă de chec.
Modifică timpul de coacere la 60-65 de minute.

Poftă bună!