Este un desert ieftin și rapid, care se pregătește cu minim de efort.
Ingrediente
- 500 g biscuiți simpli
- 1 l lapte
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 6 linguri zahăr
- 1 lingură cacao
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 linguri gem de caise sau prune
Mod de preparare
- Mărunțește biscuiții, apoi adaugă peste aceștia jumătate din cantitatea de lapte, fiert și aromat cu zahăr vanilat.
- Separat, pregătește o cremă din restul de lapte rămas, două gălbenușuri de ou, două linguri de făină și patru linguri de zahăr.
- Bate albușurile cu două linguri de zahăr și cacao. Așează într-un vas termorezistent straturi alternative de biscuiți, crema și albușuri.
- Pune budinca la cuptor, la 180 de grade, circa 20 de minute, până observi că are o culoare ușor arămie.
Servește budinca ușor răcită, cu gem alături.