Ingrediente

  • 3 ouă
  • 250g lapte
  • o cană făină
  • o lingură de zahăr
  • o linguriță praf de copt
  • gem sau dulceață pentru umplut (eu câteodata folosesc ciocolată sau miere)

Mod de preparare

  1. Puneți ouăle, laptele, un praf de sare și zahărul  într-un vas mai mare și mixați la viteză mică până se formează bule la suprafață.
  2. Stingeți praful de copt cu puțin oțet sau puțină zeamă de lămâie și adăugați-l peste ouă.
  3. Se adaugă faina, ploaie peste ouă și se mixează continuu pentru a nu se forma cocoloașe.
  4. Se pune o cratiță cu puțin ulei, pe foc mic până se încinge(eu pun uleiul cu o linguriță după fiecare clatită sa fiu sigură ca nu pun prea mult) și turnați aluatul cu un polonic.
  5. Când clatita începe să se desprindă pe margini se întoarce pe partea cealaltă, când aceasta este gata se pune pe o farfurie se pune puțină dulceață în mijloc și se întinde cu o lingură.
  6. Apoi se rulează sau se împaturește în patru.

Poftă bună!