La Radio Vestea Bună iubim cărţile de ficţiune dar şi limba engleză! Pentru folosul celor care ştiu limba engleză nivel avansat, propunem spre audiţie o serie de cărţi în această limbă.

Una din seriile de cărţi care ne place în mod special, datorită asocierilor de natură creştină pe care le conţine, este Cronicile din Narnia. Cele şapte volume scrise de C.S. Lewis, între anii 1949 şi 1954, sunt clasice în literatura pentru copii, şi au fost vândute în peste 100 de milioane de exemplare, în 47 limbi. Cronicile din Narnia au fost adaptate de mai multe ori, pentru radio pentru scenă şi chiar pentru film.

Situată în tărâmul fictiv al Narniei, o lume fantastică de creaturi mitice şi animale vorbitoare, seria narează aventurile câtorva copii, care joacă roluri centrale în desfăşurarea istoriei acelei lumi. În afară de volumul Calul şi Băiatul, protagoniştii sunt toţi copii din lumea reală, transportaţi în mod supranatural, în Narnia, unde sunt chemaţi de leul Aslan, să protejeze ţara de rău, şi să restaureze linia regală.

Ordinea în care au fost scrise volumele şi în care ar trebui citite, a fost mult discutată, însă noi vă propunem să le ascultaţiîn ordinea preferată de autor.

Înregistrările sunt făcute în studioul Harper Audio.

Volumul 1 – Nepotul magicianului – în lectura lui Kenneth Branagh

Volumul 2 – Leul, vrăjitoarea şi dulapul – în lectura lui Michael York

Volumul 3 – Calul şi băiatul – în lectura lui Alex Jennings

Volumul 4 – Prinţul Caspian – în lectura lui LynnRedgrave

Volumul 5 – Călătorie în zori de zi – în lectura lui Derek Iacobi

Volumul 6 – Jilţul de argint – în lectura lui Jeremy Northam

Volumul 7 – Ultima bătălie –în lectura lui Patrick Stewart

Păşeşte în lumea fascinantă a Narniei, şi în acelaşi timp, consolidează-ţi cunoştinţele de limba engleză!

Ascultă primul episod aici:

Difuzare

Vineri de la 22:00

Reluare

Sâmbătă de la 03:00 și 22:00

Promo

Asculta