„Copiii nu sunt singurii care cresc. Şi părinţii cresc. Tot aşa cum noi ne privim copiii, să vedem ce fac cu vieţile lor, tot aşa ne privesc şi ei pe noi, să vadă ce facem noi cu ale noastre. Nu le pot spune copiilor mei să ajungă până la stele. Tot ce pot face este ca eu să mă-ntind spre ele.”

~ Joyce Maynard ~

Puterea Cuvintelor unei femei

“ Nu există ocupaţie mai nobilă în lume decât să ajuţi o altă fiinţă umană să reuşească în viaţă.” Alan loz McGinnis .

“Bravo! Îmi place să petrec timp cu tine! Am încredere în tine!” Sunt cuvinte pline de putere care pot schimba viaţa celor din jurul tău. Sharon Jaynes, autoare şi vorbitoare internaţională scrie despre comoara aceasta pe care fiecare din noi o deţine: cuvintele.  În cartea sa, Sharon aduce multe idei practice despre cum putem face din această comoară un instrument pentru a-i ajuta pe alţii.

Ca şi părinte de adolescent, analizezi relaţia dintre tine şi copilul tău, nu ştii cum s-a ajuns aici, dar vezi că ea se mai ţine într-un fir de aţă. Ce este de făcut? Important este  să ştii că nu eşti nici primul, nici singurul. Claudia şi David Arp ne dezvăluie o nouă abordare a relaţiei parinte-adolescent şi îi încurajează pe aceştia prin adevărurile practice pe care le afirmă să nu renunţe la a construi în continuare” poduri” între ei şi copii lor. CUMPARĂ CARTEA AICI

Cele 5 limbaje ale dragostei la vârsta copilăriei, de Dr. Ross Campbell şi Dr. Gary Chapman

După cum ştie orice părinte, dragostea este un element esenţial pentru buna dezvoltare a fiecărui copil, cel puţin la fel de important ca hrana şi îmbrăcămintea. Dar, deşi ne iubim copiii, îi auzim mereu întrebându-ne dacă mai ţinem la ei sau nu, chiar plângându-se că nu sunt iubiţi suficient. Autorii acestei cărţi, ambii cu o bogată experienţă în consilierea cuplurilor căsătorite, ne sugerează că există în cazul fiecărui om, prin urmare şi al fiecărui copil, un „limbaj preferat în care doreşte să i se comunice că este iubit“. Dacă „limbajul“ preferat de părinte nu coincide cu cel al copilului - cum se întâmplă adesea - apar probleme. Copilul nu simte că este iubit suficient, iar părintele este frustrat de protestele verbale sau comportamentale ale acestuia.

Efectele televiziunii asupra mintii umane si despre cresterea copiilor in lumea de azi, de Virgiliu Gheorghe

Deficiențele de atenție și concentrare, slăbirea capacităților mentale, a puterii de judecată și a motivației sunt probleme care se află de câteva zeci de ani în atenția cercetătorilor din lumea occidentală. În ultima vreme aceste afecțiuni au început sa fie observate și la mulți dintre copiii și tinerii din țara noastră, sindromul anunțându-se a avea o largă răspandire în următorii 10 ani.

Cartea de față este primul semnal de alarmă, prima analiză temeinică a fenomenului în cauză. Ea oferă un prețios material informativ atât părinților sau celor care se ocupă de educația tinerilor, cât și tuturor celor care vor să înțeleagă pericolul pe care îl reprezintă tehnologia audio-video și cultura divertismentului pentru sănătatea mentală, pentru viața fiecăruia dintre noi.

Întelegerea mecanismelor ce stau în spatele procesului la care este supusă mintea omului în societatea modernă poate fi un prim pas pe calea reântoarcerii la normalitate sau la menținerea în afara sferei de influență a modului de viață bolnav propus de televiziune, divertisment și, în ultimă instanță, de cultura negării moralității.

Efectele micului ecran asupra mintii copilului, de Virgiliu Gheorghe

Deficientele de atentie si de concentrare, slabirea capacitatilor mentale, a puterii de judecata si a motivatiei sunt probleme care se afla de cateva zeci de ani in atentia cercetatorilor din lumea occidentala. In ultima vreme, aceste afectiuni au inceput sa fie observate si la multi dintre copiii si tinerii din tara noastra, sindromul anuntandu-se a avea o larga raspandire in urmatorii 10 ani.

100 de sfaturi pe care un părinte ar trebui să le dea copilului său, de Florin Rosoga

1. Învață-l să fie meru cel care este el, iar nu cine ești tu: de ex. nu-i cere să devină violonist, doar pentru că tu ai fi vrut să fii. La fel cu alte persoane din anturajul său.
2. Spune-i cât te bucură reușitele sale și nu te concentra pe ceea ce nu a făcut bine.
3. Cere-i părerea despre lucruri care sunt importante pentru tine.

Am găsit pentru voi aceste sfaturi care ne-au părut interesante şi bune de luat în seamă. Sunt scrise de Florin Rosoga, părinte al unul copilaş de patru ani, trăite prin prisma propriei experienţe.

Sfaturile 4,5,6...100

64 moduri sa ii arati copilului tau ca il iubesti http://sfatulparintilor.ro

Orice părinte îşi iubeşte copilul. Mulţi părinţi declară des copiilor lor că îi iubesc. Dar, ceea ce nu toţi părinţii ştiu, este că, pentru un copil, iubirea este înţeleasă nu doar prin aceste cuvinte “te iubesc”, ci prin acţiuni foarte concrete pe care ei le simt şi le asociază cu iubirea. O mare vorbă spune că un copil se naşte cu nevoia de a fi iubit de părinţii săi iar această nevoie nu îl părăseşte niciodată. În funcţie de cât se simte copilul de iubit de părinţi, în asemenea măsură va reuşi în viaţă să aibă echilibru, să dăruiască iubire şi să aibă o viaţă fericită.

Citește mai mult...

Căsnicia pe care ţi-ai dorit-o dintotdeauna

De ce nu se schimbă? De ce ne certăm pentru lucrurile gospodăreşti?

Multe alte întrebări ne frământă în viaţa de cuplu. 

In stilul său cald şi practic, care l-a facut îndrăgit de ascultători din intreaga lume, dr. Chapman ne dă sfaturi legate de „marile probleme”: banii, comunicarea, procesul decizional, relaţiile cu socrii, etc. În plus, fiecare capitol are o sectiune numită „Este rândul tău”, unde ai posibilitatea să reflectezi la ce ai citit şi să interacţionezi cu partenerul tău.

Cartea poate fi găsită online, la librăriile creştine.

Brusc au 13 ani

Ca şi părinte de adolescent,  analizezi relaţia dintre tine şi copilul tău, nu ştii cum s-a ajuns aici dar vezi că ea se mai ţine într-un fir de aţă. Ce este de facut? Important e să ştii că nu eşti nici primul nici singurul. Claudia şi David Arp ne dezvăluie o nouă abordare a relaţiei parinte-adolescent şi îi încurajează pe părinţi prin adevărurile practice pe care le afirmă să nu renun ţe la a construi în continuare” poduri” între ei şi copii lor.