„Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne veselim în ea!” Asta spune Psalmul 118 în versetul 24, dar nu spune care este aceasta zi cu exactitate şi mă gândesc: oare ce vrea să spună psalmistul? Toate zilele le-a făcut Domnul! Care este ziua aceea în care să ne bucurăm şi să ne veselim?

Citesc psalmul întreg şi văd că înainte de acest îndemn la bucurie şi veselie, se vorbeşte despre o luptă, o încercare şi strâmtorare. Se vorbeşte la trecut, dar şi la prezent şi viitor. Psalmistul face o retrospectivă a ceea ce a trăit şi ne spune că atunci când i-a fost greu a strigat către Dumnezeu, iar acesta i-a răspuns. Încercările şi luptele au fost diverse, dar ajutorul şi izbăvirea au venit de la Dumnezeu. E frumoasă cântarea izbăvirii şi ne sunt la îndemână cuvintele de mulţumire şi de laudă atunci când încercarea a trecut.

Ziua izbăvirii este ziua în care să ne bucurăm şi să ne veselim în El!  

Observ o împletire a unor acţiuni din trecut, dar şi a unora care se petrec în prezent, pentru că aşa se exprimă psalmistul şi asta mă face să mă gândesc dacă momentul scrierii acestui psalm nu e chiar unul al încercării, iar retrospectiva făcută e menită să-i fie chiar lui încurajare. Dumnezeul care a fost cu el altă dată va fi cu el si acum! „Strigăte de biruinţă se înalţă” pentru că „dreapta Domnului câştigă biruinţa!”

Ziua încercării este ziua în care să ne bucurăm în El!

Viitorul despre care vorbeşte psalmistul e unul plin de speranţă. „Voi trăi şi voi povesti lucrările Domnului…” El ştie că totul e în mâna lui Dumnezeu! El, viaţa lui, deznodământul…totul e în mâna Domnului, iar Domnul e de partea lui! Cu gândul la viitor, psalmistul Îl laudă pe Dumnezeu şi ne îndeamnă şi pe noi să o facem.

Ziua de azi este ziua în care să ne bucurăm şi să ne veselim în El!

Nu ştiu cum va fi ziua de astăzi pentru tine…

E posibil ca ziua pe care o trăieşti tu astăzi să fie una a încercării şi a ispitelor. Dacă e aşa, atunci fă o retrospectivă a altor lupte şi aminteşte-ţi că El a fost cu tine! Ziua izbăvirii va veni cu siguranţă, dar s-ar putea ca laudele tale să grăbească venirea ei!

Dacă izbăvirea a venit, atunci fă-ţi timp să-I aduci mulţumirea şi lauda ce I se cuvine doar Lui!

Iar dacă ziua ta e doar una „obişnuită”, e încă o zi care se adaugă la cele multe scurse deja în aşteptarea împlinirii unor făgăduinţe, cu gândul la viitor, laudă-L şi mulţumeşte-I pentru ceea ce va veni!

Aceasta este ziua pe care a făcut-o ca să ne bucurăm şi să ne veselim!

Articol de Mihaela Țărmure