mama-puterea-cuvintelor

Fie că ești mamă, fiică, bunică, mătuşă – sau orice alt rol ai avea – cuvintele pe care le rostești au un ecou veșnic. Cuvintele noastre înalţă, coboară, încurajează, doboară, întăresc, aduc speranță sau rănesc.

#3cuvinte este o campanie Radio Vestea Bună, care vrea să scoată în evidență acest lucru – de această dată, este vorba de cuvintele prețioasele ale mamei. Chiar dacă provocarea este de a găsi o expresie din trei cuvinte, cu siguranţă sunt mult mai multe.

Am fost copil, am fost neastâmpărat, dar mama mereu m-a binecuvântat.

Chiar şi acum, la fiecare despărțire mă sărută pe frunte și rostește o binecuvântare. Când face aceasta, simt că prind aripi și putere.

Au fost și momente în copilărie, în care, după ce făceam vreo prostie, îmi spunea: eşti rău, eşti obraznic, neascultător … – aşa cum şi eram – au fost momente în care nu a cruțat nuiaua sau lingura de rântaș … 🙂 (da, am luat la palmă pentru neascultare) … DAR chiar şi atunci ştiam că mă corecta din dragoste şi pentru binele meu.

 

Rugăciunile mamei sunt ca o umbrelă în plină ploaie de toamnă, ca un așternut călduros iarna; ele sunt vitale, sunt veșnice!

Te încurajez, dacă ești mamă să rostești minimum #3cuvinte de binecuvântare în fiecare zi peste copiii tăi! Cuvintele tale de încurajare şi motivare, vor aduce viaţă, sănătate şi vor binecuvânta viitorul copiilor tăi.

Cuvinte pe care copiii adoră să le audă:

Bravo!

Mă bucur că ești fiul meu/ fiica mea!

Îmi place de tine!

Ce tricou frumos ți-ai ales!

Mulțumesc pentru ce faci!

Ești puternic!

Ştiam că pot avea încredere în tine!

Sunt mândră de tine!

Cuvinte pe care copiii nu vor să le audă:

Nu eşti în stare de nimic!

Mă faci de ruşine!

De ce nu poţi fi şi tu ca sora ta?

Îmi mănânci toţi nervii!

Taci din gură – nici nu vreau să te mai aud!

Rostește binecuvântări peste casa ta!

 

Dacă ești tată, petrece timp cu familia ta, şi cel mai mare lucru pe care-l poţi face pentru copiii tăi, este să le iubeşti mama.

Respectă-ți promisiunile!

Fii blând!

Nu striga!

Nu încerca să le demonstrezi că tu ești șeful!

Ia-ți copiii de mână, învață-i meserie, explică-le ce este viața și care sunt adevăratele valori. Spune-le care au fost greșelile tale, învață-i să-și respecte profesorii, încurajează-i și transmite-le încrederea ta în ei!

Rostește peste ei cuvinte cu ecou veșnic! #3cuvinte!

 

Să nu uităm cu toţii cuvintele Scripturii:

 

În Proverbe 18, găsim scris:

“Din rodul gurii lui îşi satură omul trupul, din venitul buzelor lui se satură.

Moartea şi viaţa sunt în puterea limbii; oricine o iubeşte îi va mânca roadele.”

Iar în Matei 5:

“Dar Eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său va cădea sub pedeapsa judecăţii; şi oricine va zice fratelui său: ‘Prostule!’ va cădea sub pedeapsa soborului; iar oricine-i va zice: ‘Nebunule’ va cădea sub pedeapsa focului gheenei.”

Oare de câte ori ne ies cuvintele din gură fără să le cântărim, fără să avem în vedere că ele pot da viață sau pot distruge! De câte ori nu am spus şi noi: prostule, către un coleg de clasă sau cuiva în trafic, de câte ori nu ne-am jignit colegii la şcoală spunându-le: grasule, slabule, ca și cum noi am fi autoritatea supremă care stabileşte limitele greutăţii celor din jur …

Eu vă propun ceva:

Haideţi ca în 2018 să fim mai înțelepți, să ne pară rău de cuvintele ce n-au adus nici un folos, sau mai rău, au adus stricăciuni, să ne cerem iertare celor pe care i-am jignit și să rostim cel puțin #3cuvinte de binecuvântare în fiecare zi!

La mulți ani, femeie!

David Șuclea – Radio Vestea Bună