V-ați întrebat vreodată care este cel mai periculos loc pentru un copil? Statisticile spun că pântecul mamei! Locul în care ar trebui să fie protejat, să crească și să se dezvolte a devenit cel mai periculos pentru copil!

România este pe primul loc în Europa și pe al doilea în lume cu 480 de avorturi la 1000 de nașteri! În ultimii 50 de ani, au fost 22 milioane de avorturi înregistrate, mai mult decât populația României!

Dreptul la viață este primul dintre drepturile omului. Când începe viața? Nu este o chestiune filozofică sau teologică! Răspunsul îl dă biologia elementară. Jérôme Lejeune, medic pediatru și genetician care a descoperit legătura dintre anomaliile cromozomiale și diferite boli, cum ar fi sindromul down – a spus: ”Viața în general are o istorie lungă, dar fiecare individ are un început exact: momentul concepției.”

La 3 săptămâni de la concepție, inima copilului începe să bată. La 4 săptămâni, copilul este de mărimea unei boabe de fasole. La 6 săptămâni, există și activitate cerebrală. Lipsa bătăilor inimii și a activității cerebrale sunt criterii folosite de medici pentru a diagnostica decesul. Prezența lor cu siguranță înseamnă viață.

Avortul în România este legal până la 14 săptămâni. Medicul este pus în fața unei dileme morale: el este format, chemat pentru a proteja viața, iar avortul este singura procedură medicală care are ca scop terminarea ei.

Părintele medicinii, Hippocrate, care a trăit în Grecia cu 400 de ani înainte de Hristos, a formulat un jurământ pentru practicarea medicinii după principii etice și morale. O parte din acest jurământ spune așa: ”Nu voi prescrie niciodată o substanță cu efecte mortale chiar dacă mi se cere și nu voi da nici un sfat în această privință. Nu voi da nici unei femei un remediu abortiv.”

Majoritatea femeilor care aleg avortul se simt forțate de împrejurări. Avortul nu este un semn că femeile sunt libere, ci că ele sunt disperate. Este nevoie de educație și de o informare mai bună. Avortul nu este deloc o măsură contraceptivă simplă sau sigură. Pe lângă riscurile fizice (complicații ale procedurii, naștere prematură la sarcinile ulterioare, sterilitatea, riscul crescut de cancer la sân) mai există și cele emoționale care afectează 80% dintre femei (depresia, anxietatea, suicid, abuz de alcool și droguri) Un avort este un eveniment tragic în viața unei femei.

Există femei care au fost la un pas de avort din cauza sănătății și a sărăciei, dar în final au ales să păstreze copilul. Retrospectiv, privind la oameni ca Celine Dion, Steve Jobs (din cauza căruia avem Iphone) Beethoven, Andrea Bocelli, Papa Ioan Paul al II-lea, sunt sigură că alegerea de a păstra acești copii aproape avortați nu a fost una regretată!

Voi încheia citând pe Dr. Jerome Lejeune: ”Calitatea unei civilizații poate fi măsurată prin respectul pe care îl are pentru cei mai slabi și fără apărare membri ai ei … și cine este mai vulnerabil decât un copil nenăscut?”

 

Dr. Adelaida Solomon