haisadammanacumana

Hai! Să dăm mână cu mână!

Cum să descriu vremurile în care trăim? Ce cuvinte ai folosi ca să caracterizezi tumultul în care trăim? Cum este ritmul vieții tale? Ești un surfer, încercând mereu să stai pe val? Sau cum e ritmul în care te miști? Ești bine? Sau obosit de încercările de a prinde ”măcar” o gură de aer?

Te întreb dacă ești bine, pentru că, poate ești prea ocupat ca să auzi întrebarea aceasta! Ritmul alert în care trăim își spune cuvântul. Nu mai avem timp sau nu mai avem timp suficient pentru a ne uita la inima noastră, la nevoile noastre.

Alergăm. Alergăm la servici. Alergăm la cumpărături. Alergăm să luăm copiii de la școală, grădiniță, etc. Alergăm. Suntem proprii concurenți la nefericire. Ne luăm sarcini și urmărim ștachete care ne fac să ne depășim limitele. Ceea ce e un lucru de admirat, până la urmă..

Dar…. a fost oare acesta visul tău, dintotdeauna? Este oare visul LUI pentru tine?

Ți-ai făcut o promisiune cum că, vei munci ca nu cumva să îi lipsească ceva familiei tale. Să aibă de toate și din belșug. Să fie casa caldă și frigiderul plin. Să aibă ultimele gadget-uri și cele mai cele haine sau accesorii. Ți-ai făcut promisiunea asta. Și nu poți da înapoi, doar ești un om sau o femeie de cuvânt.. Ai promis și este extraordinar că poți oferi.

Dar…oare toată strădania asta nu ți-a furat ceva? E pace, dragoste între tine și soția ta? Între tine și soțul tău? Sunt copiii tăi fericiți că petreci timp cu ei?

Timpul este cu sens unic. Nu mai putem da ”undo”..

Copiii tăi cresc, fără tine, în timp ce, tu faci orice altceva dar nu stai cu ei. Știi care e jocul preferat al copilului tău? Sau care e dorința adâncă a fiicei tale? Care e povestea preferată? Cum le place să adoarmă? Cum îi liniștești? Cum îi asiguri de dragostea ta?

Lucrurile sunt trecătoare. Nu durează. Nu vor umple sufletul copiilor sau a soțului, soției.

Rămâne dragostea. Dragostea exprimată prin a fi aproape. Aproape cu totul: cu mintea, cu prezența, cu ochii, cu totul!

 

Sărbătorim 100 de ani de Unire.

Tu știi deja, foarte bine că, Dumnezeu vorbește prin multe moduri. Poate e un mod de a-ți atrage atenția. Să-ți aduci aminte de ” dragostea dintâi”. Să-ți aduci aminte și să strânge-i pe cei dragi lângă tine. Soarbe-i din priviri, iubește-i pentru că nu știi pentru cât timp ești lăsat pe pământ.

articol scris de Simona Ilioni Loga