urasccraciunul

Isus este şi pentru cei ce urăsc Crăciunul.

Să nu mă înţelegeţi greşit. Mie chiar îmi place această sărbătoare. Îmi place să fiu împreună cu familia, să deschidem cadouri, să stăm lângă brad, să mă uit la un film de Crăciun. Şi sunt atât de fericit când NINGE de Crăciun. Îmi plac casele decorate cu gust. Îmi plac şi unele din colindele care se cântă.

Dar Crăciunul nu este la fel de frumos pentru toţi. Pentru unele familii, Crăciunul nu înseamnă unirea familiei, ci reamintirea faptului că unul dintre ei nu mai este, poate o mamă, un tată, unul dintre copii. Unii sărbătoresc Crăciunul singuri, alţii bolnavi, alţii în mari necazuri.

După ce dăm bradul jos, aruncăm hârtiile în care au fost împachetate cadourile, nu mai ascultăm colinde, problemele pe care le-am avut înainte, revin. Cred că motivul pentru care vrem să dureze Crăciunul mai mult timp, este faptul că ne ajută să uităm de problemele noastre. Pentru câteva zile, totul pare să fie aşa cum ar trebui să fie. Tânjim după un Crăciun alb, fiindcă zăpada acoperă tot noroiul şi toate gunoaiele.

Tendinţa pe care o am spre aşa numita tristeţe a Crăciunului este unul din motivele pentru care sunt atât de recunoscător pentru Isus.

Nu în acel “Isus e motivul sărbătorii” ci în acel “Isus e un războinic sfânt”.

Citind Matei, 8 şi 9, în aceste capitole, Isus curăţă un lepros, vindecă pe slujitorul unui centurion, vindecă pe soacra lui Petru, potoleşte o furtună, scoate demoni din doi posedaţi, vindecă un paralizat, învie din morţi o fetiţă, vindecă doi orbi şi vindecă un mut. Într-un comentariu al Bibliei, scrie:

Oriunde merge Isus, El aduce domnia lui Dumnezeu, şi oriunde domneşte Dumnezeu, puterile invizibile ale universului care-i stau împotrivă, sunt alungate, şi lăsate fără putere pentru a face cuiva răul ultim … De vreme ce credincioşii sunt uniţi cu Hristos, împart cu El victoria asupra răului.

Aceasta este cu adevărat semnificaţia Crăciunului. Oriunde merge Isus, El aduce cu Sine domnia lui Dumnezeu! Crăciunul este în final despre Împărăţia lui Dumnezeu, care vine în această lume tristă, stricată, depravată. Crăciunul este în final despre un Prunc, care a crescut şi a devenit un războinic viteaz – un războinic care l-a învins pe Satan, a dezlegat tristeţea, a învins moartea, şi a asigurat că va fi totdeauna Crăciun şi niciodată iarnă.

Ascultă cu atenţie. Pentru un moment, opreşte colindele şi reclamele de la televizor. Auzi acel scârţâit lent şi acel trosnet înfiorător? Este sunetul craniului lui Satan care e zdrobit încet sub piciorul Salvatorului nostru victorios. Acum suferim. Acum experimentăm cancer, migrene, depresie, tristeţe, singurătate şi sărăcie. Acum suntem tulburaţi de păcat, de Satan şi de firea noastră pământească. Dar nu va fi aşa pentru totdeauna.

Într-un final, Crăciunul ar trebui să dea cea mai mare speranţă celor îl urăsc. Lucrurile nu vor fi totdeauna aşa. Cum spune în 1 Ioan 3 cu 8: Motivul pentru care Fiul lui Dumnezeu a venit, a fost să distrugă lucrările lui Satan. Ce cuvinte preţioase! Crăciunul e sărbătoarea războiului. Isus Însuşi l-a declarat. El a venit să distrugă toate lucrările celui rău. El a venit să şteargă lacrimile şi să vindece trupurile bolnave, să ridice inimile disperate, să alunge frica, şi să distrugă singurătatea.

Dacă te simţi trist, nu descuraja! Isus este şi pentru cei ce urăsc Crăciunul.

 

Articol tradus şi adaptat,

scris de Stephen Altrogge

https://www.biblestudytools.com/bible-study/