Ce pot să-i las, ca și moștenire copilului meu?

Trebuie să recunosc că nu e ușor să-mi pun gândurile pe hartie și să le las să vorbească despre mine, ca parinte.

Am așteptari mari de la mine și vreau să-i las o moștenire bogată fiicei mele. Și tocmai despre asta vreau să scriu.

Ce pot să-i las, ca și moștenire copilului meu?

* În primul rand, credința în Dumnezeu.

De la tine, ca și parinte, va învăța despre Dumnezeu. Va învăța cum să-l puna pe primul loc în viață, în toate deciziile, cuvintele, faptele pe care le face.

Este cel mai important lucru în moștenirea copilului: împregnarea cu Dumnezeu. Să-l înveți că trebuie să se roage, să cânte, să-l venereze pe Dumnezeu. Să-l înveți că este creat, ca este un dar, chiar din cer; să-i spui cuvinte de dragoste din dragostea LUI. Să-l inunzi cu Dumnezeu.

* Încurajarea!

Da, o poți lăsa moștenire! Încurajează-l pe copil! Laudă-l și va deveni puternic. Va prelua acest mod de viață și va deveni un adult care încurajează, care dă o șansă, care are încredere în oameni!

* Model de iubire!

Modul în care voi, ca și cuplu, vă purtați unul cu celalalt, amprentează modul în care copilul se va dezvolta, angrena în propria sa relație.

Cred că este un punct extrem de sensibil… dar, noi, părinții, suntem giranții pentru bunastarea emoțională, relatională a copiilor nostri!

Sunt și alte nestemate pe care le putem pune în moștenirea copiilor nostri. Foarte multe. Le-am ales pe acestea pentru că, pentru mine, sunt extrem de importante și pentru că ele sunt, oarecum, vârful moștenirii.

Succes! Dumnezeu să fie cu voi, în timp ce munciți și vă sacrificați să placeți LUI și să lasați o moștenire nestricacioasă copiilor vostri!

                                                                                                           Psiholog- Simona Ilioni Loga