scoala online radio vestea buna

Am stat, m-am gândit ce mesaj ar putea fi relevant pentru un părinte?! Ce ar dori să audă? Am meditat zile întregi la acest subiect și parcă, puteam vedea doar părțile negative.

M-am gândit la câte ” pălării ” sunt nevoiți să poarte, zilnic, părinții: părinte, soț / soție, mamă / tată, bucătar, sfătuitor, coleg, iubit, etc…

Situația pandemică a forțat ieșirea din propriul ritm. A rupt balansul cu care eram obișnuiți, ne-a pus în situații cu care nu ne-am confruntat, scala stresului a crescut îngrijorător, ne-a limitat accesul la persoanele de suport, la cei dragi.. poate chiar ni i-a luat pe unii dintre cei dragi..

Ore online, stresul online, home-office.. și altele…

Dar, m-am gândit că, sublinierea mesajului negativ nu va ajuta prea mult. Ne luptăm deja cu acești uriași… Cum ar fi să ne uităm la partea pozitivă ? Nu doar la faptul că copilul meu este nevoit să petreacă 5 – 6 ore în fața unui laptop…
Deci, care pot fi câteva dintre beneficiile acestei perioade?

Dumnezeu rămâne neschimbat

Caracteristica aceasta a Lui Dumnezeu ne pune inima, înapoi, pe stâncă, ori de câte ori este necesar.

Când se clatină lucrurile în jurul nostru, când ne pierdem, când ni se încețoșează vederea sau când sunt nevoiți să ne schimbăm prioritățile, EL rămâne neschimbat în caracterul Lui, în bunătatea Lui, în promisiunea Lui.

Când ne simțim copleșiți, epuizați, ne putem întoarce la cruce. Acolo unde este izvorul interminabil al HARULUI.

Ne putem întoarce oricând la sursa și resursa corectă, divină. Timpul petrecut în prezența Sa, ne repune pe axă. Și, indiferent cum se mișcă lucrurile în jurul nostru, indiferent de schimbările care pot apărea, EL rămâne neschimbat.

Aceasta ne oferă siguranță, stabilitate, apartenență.
Acest mesaj îl putem transmite și copiilor noștri.

Distanțare / izolare / rămas în casă

Terminologia în sine produce o anxietate. În primul rând pentru că, ne limitează, psihic. În al doilea rând pentru că, distanțarea este dureroasă. Aduce singurătate, dificultate.

Partea pozitivă? Suntem în mediul privat, confortabil al casei noastre.

Dacă Dumnezeu a permis această circumstanță în viața ta, află ce dorește de la tine.

Spre ce este nevoie să te focusezi? Există un beneficiu pe care Dumnezeu vrea să îl aducă în viața ta, acum, în această perioadă.Statul în casă poate deveni un excelent energizant atunci când ne canaliză energia pentru timp de calitate cu cei dragi, cu copii.

Este momentul în care poți petrece timp cu copiii, să povestiți, să colorați, să gătiți, să vă uitați la filme împreună, să citiți împreună, să construiți corturi și să vă jucați, etc. Este timpul propice pentru a investi în moștenirea ta. Aceasta va dezvolta relația cu copilul tău, îl va dezvolta pe el, îl va crește.

Timp de odihnă

Există perioade în viața noastră în care Dumnezeu ne permite să fim în situații în care să rămânem blocați. Dumnezeu, în mod intenționat ne permite să ajungem în situații care ne pune a fi provocați, limitați, strânși.

Ne permite să trăim experiențe care să ne modeleze voința, gândirea, ne învață să ne gestionăm emoțiile.
Aș dori, însă, să atrag privirea spre alt aspect: acceptare. Acceptarea situației înseamnă a-mi preda voința, speranța Lui Dumnezeu. Acest fapt ne duce la Cruce, la caracterul Lui Dumnezeu neschimbabil.
Iar în acel moment, vine odihna noastră. Vine pacea care traversează furtuna vieții.

articol scris de: Simona Ilioni-Loga, psihoterapeut