Pot alege? Eu, împuternicită pentru a da viață, pot alege să nu dau viață vieții?

Indiferent de răspunsul pe care îl voi da, voi nemulțumi pe cineva. Tocmai din acest motiv, acest articol este, pur și simplu, părerea mea personală. Aș dori însă, să dau de gândit. Să scutur gânduri. Să ating zona ta de confort și să te provoc în a-ți gândi bine de tot perspectiva vieții.

Fiecărui om care se naște i se încredințează daruri. Și câteva super puteri. Suntem creați să devenim eroi. Suntem destinați să schimbăm și să multiplicăm viața.

Să dai viață este o super putere. Să naști un copil înseamnă să activezi această super putere.

Daaar ( după cum bănuiai, urma un ”dar…” ) această super putere vine împreună cu responsabilitatea de a da viață vieții. Problema e că, cele două sunt conectate. Se activează simultan. Și se dezactivează prin anumite mecanisme ( despre care voi spune mai multe, mai jos ).

Cum adică ce înseamnă a da viață vieții?

În primul rând, înseamnă mai mult decât a avea un copil.

A da viață vieții înseamnă să accepți copilul tău. Că îl iubești. Că îl naști. Că îl îngrijești. Și să nu uiți că nu este un bun personal care îți decorează casa ci este o ființă umană. Care respiră, gândește, strânge achiziții, progresează, devine un om mare curând.

Și ceea ce devine copilul căruia i-ai dat viață, poartă puternic investiția ta (timp, spațiu, resurse, dragoste, etc.. )

A da vieții viață înseamnă că îți dedici timpul tău pentru a forma eroul care te adoră. Înseamnă că vasele se vor aduna în chiuvetă. Nu este șters praful. Nu este aspirat. DAR, copilul tău este scăldat în dragostea și prezența ta.

Din nefericire, nu există scurtături. Nu sunt alte căi pentru a face asta.

Să naști un copil este o super putere de care dispune ( APROAPE ) orice ființă umană.

Să dai viață vieții înseamnă că îți asumi această responsabilitate. Că îți iei angajamentul și că vei sacrifica orice ambiție personală pentru a-ți îndeplini această sarcină.

Să clarific: NU sunt pro-avort. Dar nu sunt nici pentru a face un copil și să îl abandonezi. Asta te face, în aceiași măsură, criminal ca și persoana care omoară pruncul nenăscut. Nu te amăgi.

Nu te amagi nici dacă ai născut copilul dar îl cresc alții ( creșă, bonă, bunici, etc..). Nu te amăgi. Nu te amăgi. Ai activat super puterea de a da viață dar ai ofilit viața din viața copilului tău.

Știu. Te-au atins cuvintele astea. Acesta era și scopul.