stiluri-parentale

Nimeni nu se naște perfect. Din fericire!

Dacă ar exista perfecțiune în vreun om, atunci, dependența de Dumnezeu ar fi opțională.Dumnezeu este perfect și, tot EL este dragoste și ne-a lăsat o mulțime de instrumente care să ne fie de ajutor în dificultățile vieții.

În ”cariera de părinte” întâmpinăm multe dificultăți. Cele mai multe se nasc pe fondul propriei noastre moșteniri (stricăcioase). Chiar dacă suntem născuți din nou, creștini dedicați, îl căutăm cu toată seriozitatea pe Dumnezeu, întâmpinăm dificultăți în creșterea și educarea copiilor.

Pe de o parte, asta se datorează faptului că sunt o mulțime de curente, direcții și nu știm sigur care e varianta corectă. Pe de altă parte, ne luptăm cu propriile noastre rădăcini. Rădăcini care iasă la suprafață fără permisiune, care răbufnesc când ” ne este lumea mai dragă ”. Iar de aici, până la multe probleme este doar un pas.

Din fericire, există multe instrumente, pe care le putem folosi pentru a ne ajuta în creșterea și educarea copiilor. Identificarea unui stil parental este foarte important. Este ca o radiografiere interioară. Te ajută vezi unde te afli și ce anume este de schimbat.

 

Să fim clari și verticali: Dacă există, în vreo familie, un copil problemă, ÎNTOTDEAUNA părintele este cel care are nevoie să muncească la schimbare.

De ce?

Pentru că, copilul este ca o oglindă. REFLECTĂ ceea ce vede.

 

După identificarea stilului parental, vine întrebarea firească: ce fac acum?

 

Citește cele patru articole despre:

Părintele autoritar

Părintele permisiv

Părintele absent

Părintele democratic

 

Tu care părinte ești?

 

 

 

Simona Ilioni-Loga

( Psiholog – Psihoterapeut )

simonaloga@yahoo.com

http://facebook.com/simona.loga.loga