Cu toții am început sau vom începe curînd pregătirile pentru Crăciun. Facem planuri să-i invităm pe cei apropiați în vizită, sau suntem noi invitați la rude și prieteni. Ne propunem să realizăm multe, unele lucruri sunt necesare, solicită un efort financiar și consumă energie.

Altele, sunt dorințe vechi, pentru care nu ne-am facut timp în anul care a trecut atît de repede.
În fiecare an, între sărbători, sunt liberă, nu lucrez, și e perioada cand îmi propun să finalizez unele proiecte dragi mie.
Cu toate astea, îmi amintesc, că în fiecare an trec zilele și nu reușesc să fac prea multe.

Pentru anul acesta, m-am gândit să schimb strategia. Să las deoparte toate proiectele. Să improvizez. Să mă copilăresc.

Nu voi renunța la bunele obiceiuri pe care le-am dobîndit anul acesta! Nu voi renunța la mișcarea de dimineață. Poate voi adăuga un înot, patinaj sau mers la sală. Dar voi renunța la masa de seară. Nu o să merg prea des la cumpărături. Nu voi pierde timpul cu lucruri inutile.

Mărturisesc, că mi-am dezinstalat unele aplicații, ale rețelelor sociale din telefon. O sa invăț cuvînt cu cuvînt unele piese pe care le tot fredonez, așa o să-mi îmbunătățesc și limbile străine. Am vreo zece cărți lîngă pat. Nu le voi pune înapoi în bibliotecă. Unele le-am citit, pe altele le recitesc.
Pentru mine a fost un an greu, am două locuri de muncă, plus că, mai am două activități extra, pe care le fac constant (hairstyling și prăjituresc).

Dar simt că nu fac destul pentru copilul meu. Că nu-mi fac destul timp. Sunt determinată să mă disciplinez. Am observat că e mai ușor să o educ pe fiica mea, dacă renunț la unele lucruri de adulți (planuri, reguli). Facem totul mai “in joacă”.
Ea simte astfel, că îi dau mai multă atenție.
În cateva zile, revine în țară una dintre cele mai bune prietene. E genul de prieten alături de care viața pare mereu mai ușoară, pot să-i spun orice idee. Nu mă judecă. Dar mă susține mereu sau mă contrazice cu drag. Am mulți prieteni. Mi-ar placea să țin legătura cu toți. Cu toate astea, nu vreau să pierd legătura cu mine însămi.

Așa că o sa-mi fac timp doar pentru prepararea sucurilor naturale dimineața, salatelor rapide și sănătoase la prînz.
În joacă o să pregătim deserturi savuroase, pentru care de obicei e nevoie de un singur ingredient, restul le găsim prin casă; pe urma o să ne jucăm de-a restaurantul. Vreau să fac totul spontan și neastâmpărat, nu studiat și plictisitor.

Vom merge să colindăm. Vom face cadouri handmade.

În rest, voi visa, voi lăsa gadgeturile în altă cameră, pentru ca primul și ultimul lucru din fiecare zi să fie o CARTE, sau mai multe.

Eucharisteo,
Cos Eva.

p.s. daca vrei mai multe idei: oanacoseva@gmail.com