Viaţa e formată din etape. Fiecare etapă are frumuseţea şi provocările ei. Pregătiţi poate că nu vom fi întotdeauna, tocmai de aceea Dumnezeu ne pregăteşte întotdeauna drumul.

Mai am câteva zile şi voi fi tată. Aşteptarea mea seamănă cu o emoţie scăldată în responsabilitate şi ascunsă în provocări nevisate. Trăiesc un fel de „din bătrâni se povesteşte…” Aştept, însă nu ştiu exact ce mă aşteaptă. Eu îl aştept pe Iosua al nostru, iar el nu ştiu la ce se gândeşte…

Am învăţat că indiferent cum ne surprinde viaţa, fiecare moment, frumos sau mai puţin frumos va trece.

Tocmai de aceea vreau să profit din plin de fiecare moment. Postura de tată ce mă aşteaptă, mă emoţionează şi mă responsabilizează totodată. Mă face să mă gândesc la Dumnezeu. Oare ce simte El când se uită la mine?

Vreau să învăţ să fiu tată, pentru că eu cred că se învaţă, şi vreau să învăţ de la Dumnezeu – Tatăl nostru. Mă gândesc că indiferent cât mi-aş proiecta viitorul, îmi este imposibil să văd ce anume mă aşteaptă.

Îmi asemăn aşteptarea cu trăirea prin credinţă. Ştiu că va urma, însă nu ştiu exact ce şi cum, dar mai mult decât ceea ce ştiu eu, este ceea ce îmi spune Dumnezeu. El mi-a spus să mă încred în El, dar nu doar mie, ci tuturor.

Aştept cu încredere în El un viitor binecuvântat.

Scriu aceste rânduri cu gândul la voi. Fiecare dintre voi aşteptaţi ceva. Eu îmi aştept băieţelul…şi probabil şi el ne aşteaptă pe noi. Voi ce anume aşteptaţi? Vă provoc să aveţi aşteptări mari. Îl aştept pe Iosua, să mergem să ne jucăm împreună…îl aştept cu Biblia povestită copiilor…cu cărţi de poveşti…chiar dacă el acum nici măcar nu ştie că eu îl aştept.

Când aşteptaţi lucruri mari de la Dumnezeu, nu vă opriţi la ceea ce se vede, ci gândiţi-vă la ceea ce poate face Dumnezeu din ce se vede. Priviţi prin credinţă, şi veţi vedea ceea ce alţi nu pot să vadă! Biblia spune că El, Dumnezeu a pregătit faptele bune pentru ca noi să umblăm în ele. Vă doresc „drum bun” pe calea către cer! Când aşteptaţi, nu vă opriţi, ci mergeţi spre El, crezând făgăduinţele Sale nespuse pentru voi.

Pe mine mă aşteaptă postura de tată. Pe tine nu ştiu ce te aşteaptă, dar mergi înainte pe calea Lui, ceva extraordinar presimt că te aşteaptă. Nu îţi fie frică, mergi în dragoste, ea biruieşte frica.

Nu te îngrijora, tu te îndrepţi spre un loc unde Dumnezeu este deja.

Şi orice ţi-ar spune cei din jur…NU RENUNŢA! Eroi se nasc în fiecare din noi, dar prea mulţi mor înainte de a creşte. Înaintează, şi dă viaţă eroului din tine! Dumnezeu să te binecuvînteze!

Gabriel Timiş