ce va dorim pentru 2018

 

Pentru mulţi oameni, începutul de an vine cu multe dorinţe, decizii, care mai de care mai diverse, mai îndrăzneţe, unele mai realiste, altele mai puţin realiste.

Şi noi avem multe dorinţe pentru vieţile noastre, dar şi pentru tine!

După cum se spune: lucrurile cele mai importante în viaţă sunt cele care nu pot fi cumpărate cu bani, pentru 2018 îţi dorim să le obţii!

Aşadar, în 2018 îţi dorim să îţi stabileşti ca prioritate familia, în special copiii şi părinţii pe care Dumnezeu ţi i-a dat!

Timp alături de copii, poți petrece chiar dacă stai în chirie, nu ai cel mai bun salariu, iar viitorul economic nu pare prea glorios. Părinții tăi se bucură de tine, de prezența ta chiar dacă nu-ți permiți să-i duci într-un concediu sau să le cumperi lucruri scumpe. Te poți bucura alături de cei dragi chiar dacă masa nu este încărcată de mâncăruri scumpe … de multe ori, o farfurie de clătite și o dulceață făcută cu drag de mama sunt tot ce ai nevoie ca să fii sătul şi împlinit.

Ar fi ideal, ca în 2018 să ne împlinim visele, nu-i aşa?

Poate că ne dorim să ne cumparăm o casă, un pământ, să reparăm mașina sau să o schimbăm, să mergem la schi și la mare, să ne schimbăm garderoba, să dăm jos câteva kilograme, să fim promovați la muncă, să ne găsim locul potrivit în biserica potrivită, să fim 365 de zile sănătoși tun, să nu fim alergici la ambrozie … să fim apreciați de cei din jur, să nu fim jigniți sau apăsați … sau știu eu ce dorințe mai putem avea?

Dacă eşti plecat din ţară, poate că îţi doreşti să revii în România, să-ţi vizitezi familia, prietenii. Poate că te simţi străin acolo, dar şi când te întorci aici, şi ai vrea să te stabileşti “odată pentru totdeauna”, într-un loc sau altul. Poate că îţi doreşti o pauză, îţi doreşti să te odihneşti, să stai şi să meditezi, să te rogi pentru a lua decizia aceea, pe care trebuie să o iei de mult timp.

Poate că mai mult decât orice, îţi doreşti să reuşeşti să te apropii din nou de Dumnezeu. Poate că şi tu ţi-ai făcut acel plan: să citeşti Biblia, să te rogi zilnic, să meditezi la Cuvântul Său. Nu fii dezamăgit dacă se întâmplă să eşuezi, ci a doua zi ia-o de la capăt.

Cei perseverenţi îşi încep călătoria spre succes acolo unde alţii au sfârşit prin a eşua. (Edward Eggleston)

Din experienţa pe care o avem până acum, ştim că uneori visele nu se împlinesc. În viață mai întâmpinăm și piedici, boli, îngrijorări, accidente sau pierderea unor persoane dragi. Însă ştim că Dumnezeu nu ne părăseşte şi chiar şi prin încercări, El ne arată dragostea Lui.

Se spune că motivele cele mai comune pentru care unii eşuează, este că şi-au pus ţinte nerealiste, nu şi-au urmărit progresul, sau au uitat de ceea ce şi-au propus. Sau poate că şi-a stabilit prea multe ţinte, şi nu a nimerit prea multe.

Pentru 2018, noi îţi dorim să ţinteşti realist, să îţi urmăreşti progresul şi să nu uiţi de toate aceste lucruri bune pe care ţi le-ai propus!

În 2018 iubeşte!

Dăruiește din timp, iar acolo unde este nevoie, chiar din banii tăi!

Respectă pe cei mai sus de tine!

Învață din cărți, de la soţul sau de la soţia ta, de la părinți, ba chiar de la copii.

Visează!

Călătorește (ieftin și cu persoane dragi)!

Dă share acestui articol 🙂

Şi, dacă ai ascultat până acum Radio Vestea Bună, ascultă-l şi în continuare.

Roagă-te pentru noi! Ne străduim zilnic ca prin emisiuni, muzica pe care o difuzăm, predicile pe care le emitem, să te ajutăm să priveşti spre acele lucruri care cu adevărat contează, iar valoarea lor nu poate fi cântărită în lucruri materiale.

Iar dacă simţi să dăruiești pentru această lucrare, ascultă vocea lui Dumnezeu, şi fă acest lucru, binecuvântând astfel pe cei ce ne ascultă, pe noi, şi nu în ultimul rând, pe tine.

Milioane de copii așteaptă ca Vestea Bună să ajungă la ei în 2018!