De multe ori am auzit vorbindu-se despre faptul că noi suntem în mâna lui Dumnezeu ca nişte vase de lut, iar El în calitate de Olar, ne prelucrează şi ne dă forma pe care o doreşte. Dar azi m-am gândit la ceva nou. E posibil oare ca Dumnezeu să încredinţeze această slujbă a olarului şi părinţilor? Eu cred că da. Mai ales în primii ani de viaţă ai copiilor. Părinţii sunt olarii care au în „mâinile” lor aceste vase micuţe, ei sunt cei cărora Dumnezeu le încredinţează responsabilitatea îngrijirii, creşterii şi educării lor. Nu ştiu dacă, părinţi fiind, v-aţi gândit la acest lucru. Nu ştiu dacă v-aţi gândit că de voi depinde forma şi frumuseţea acestor vase micuţe pe care acum le aveţi în grijă; ele trebuie să fie plăcute lui Dumnezeu pentru că Lui îi aparţin cu adevărat.

Mă rog ca aceste gânduri să ne motiveze pe noi toţi şi să ne schimbe. Ca şi ispravnicului credincios din Biblie, Dumnezeu ne va cere socoteală fiecăruia pentru ceea ce ne-a lăsat în grijă şi ne va răsplăti credincioşia, ascultarea şi lucrul bine făcut. Iar unora, Dumnezeu le încredinţează şi această slujbă de a fi părinţi. Este o slujbă! Este o lucrare înaintea Lui şi trebuie să fie făcută spre slava Lui.

Aşadar, cum vrei să arate „vasul” cu care într-o zi vei sta înaintea lui Dumnezeu? Vrei să fie puternic? Vrei să fie frumos? Vrei să fie altfel, să fie special? Sunt convinsă că vrei tot ce e mai bun şi mai frumos pentru copilul sau copiii tăi. Şi Dumnezeu vrea asta. De aceea şi intervine în acest proces al prelucrării, dar cred cu convingere că dacă un adult este un lut uşor de prelucrat în mâinile lui Dumnezeu, aceasta se datorează în mare parte părinţilor care au modelat acest „pământ” cu înţelepciune, dăruire şi autoritate încă de la început.

Iosua a spus: „…eu şi casa mea vom sluji Domnului”(Iosua 24:15). Dumnezeu să ne ajute să-L slujim împreună cu toţi aceia pe care ni i-a dat, părinţi şi copii, şi să ne putem înfăţişa înaintea tronului Său cu familiile noastre întregi.

Mihaela Țărmure